26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dizdarević: Sumnjam da će BS, ako bude u Vladi, DF-u biti prihvatljiv partner

Politika

Comments 0

Dizdarević: Sumnjam da će BS, ako bude u Vladi, DF-u biti prihvatljiv partner

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Eskplicitna poruka ambasadora Rusije u Crnoj Gori, Vladislava Maslenikova, da širenje EU na Balkan znači uvlačenje zemalja regiona u konfrontaciju sa Rusijom, simptomatično je stigla nakon posjete predsjednika Skupštine, Andrije Mandića, Evropskom parlamentu, smatra potpredsjednik Demokratkse partije socijalista, Abaz Dizdarević.

“Dobio je protestnu notu svojih mentora, svojih nalogodavaca da to njegovo izigravanje evropejstva ne pređe granicu nekog ukusa. Odnosno, onog ukusa za koji njegovi partneri smatraju da je previše,” kaže  Dizdarević za 24 sata Televizije E.

Potpredsjednik DPS-a ne očekuje da će Vlada reagovati na poruke Maslenikova, iako se, kako kaže, mogu tumačiti kao veliko upozorenje.

“Od Vlade nije potekla nijedna reakcija. Poruka ambasadora Rusije u Crnoj Gori, Vladislava Maslenikova, da širenje EU na Balkan znači uvlačenje zemalja regiona u konfrontaciju sa Rusijom, nije izolovan slučaj. Imamo slične poruke od ambasadora Srbije, Nebojše Rodića. Sve što se dešava u Pljevljima i širom Crne Gore, sve to narušava međuetnički i građanski koncept države. U Crnoj Gori je, faktički, uspostavljen kondominijum. Državom se upravlja iz Rusije i iz Srbije. Vlada ne želi da uđe u bilo koju vrstu konfrontacije zbog svega što se direktno odnosi na nacionalne interese Crne Gore. To je politika nezamijeranja. To je politika kojom se, samo deklarativno, vodi put ka Evropskoj uniji,” kaže Dizdarević.

Da nije riječ o iskrenom odnosu prema evropskim integracijama i evropskoj politici, jasno govori to što su Demokratksa narodna partija i Nova srpska demokratija, stranke bivšeg Demokratskog fronta, jasno proruski deklarisane, smatra Dizdarević. Dodaje da sa takvim partnerima u izvršnoj vlasti evropski put ne da nije zagarantovan, nego će, kako kaže, definitivno biti osporen, usporen ili onemogućen.

“Vidimo da kroz neke afirmativne korake postoji pomak na evropskoj trasi. Ali, bez obzira na to što gospodin Milojko Spajić deklarativno tvrdi i radi na tome da Crnu Goru približi EU, vjerujem da sa partnerima koji su izabrani da budu dio izvršne vlasti, ta politika neće imati uspješan epilog,” smatra potpredsjednik DPS-a.

Dizdarević sumja da će Bošnjačkoj stranci, ukoliko se nađe u rekonstruisanoj Vladi, nekadašnji DF biti prihvatljiv kao partner.

“Da li su njima prihvatljivi partneri koji negiraju genocid u Srebrenici, koji jednostavno produkuje dešavanja na teritoriji Crne Gore, počeši od Pljevalja do Nikšića… Da li će to biti politika koja je prihvatljiva Bošnjačkoj stranci i da li će participirati s takvim politikama, zaista sumnjam. Vjerujem da Bošnjačka stranka to sebi neće dozvoliti, zaključuje Dizdarević.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR