24 °

max 24 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

24° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Adžić: Karikaturalna i kentaurska vlast pokazuje smisao svog besmisla i posrnuća

Politika

Comments 2

Adžić: Karikaturalna i kentaurska vlast pokazuje smisao svog besmisla i posrnuća

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Novak Adžić, predsjednik Crmogorske evropske partije

Dešava se očekivani brodolom i haos u populističkom i prevarantskom PES-u, pokretu i stranci koja je sve samo ne partija, vec skrpljena družina, bez reda i poretka, impovizovana skupina političkih i drugih amatera i dnevno-politickih jednokratnih političkih pustolova i manipulatora. Bez ikakvog iskustva u ozbiljnoj političkoj areni. Ta partija je pukla, očito, kao zvečka s kojom se u svađi đeca igraju i polome je. Njeno vođstvo koje, na žalost, upravlja vladom Crne Gore, iz čijih redova je i slučajni Predsjednik Crne Gore, suštinski pojma nema, ni teorijski, ni institucionalno, ni praktično što je partija (oni su samo pokret) a ne da znaju što je država i kako kvalitetno upravljari njome. Riječju, oni su tabula rasa, gola, prazna tablica u tome značenju.

Slučajni Predsjednik Crne Gore Jakov Matovic oprašta se od svoje partije i napušta je teatralno i infantilno, a koju je formirao zajedno sa aktuelnim premijerom Milojkom Spajićem i kreće u akciju formiranja nove partije. Kako najavljuje. Dalje, poslanički klub PES-a liči na pokvarenu ploču i raštimovani orkestar većine poslanika ćutologa ili običnih političkih neznalica, abonenata za plate i konformista i groteskih oportunista, sastavljenih po principu spajanja trica i kučina, te dalje Milojko Spajić, nominalni premijer igra ulogu klovna i foliranta političkog a kojim suštinski upravlja Andrija Mandić i srpski politički blok koji se u kentaurskoj vladi, smješi svega i svačega, premijer Spajić ne pita skoro ništa ili koji uopšte ne zna raditi svoj posao.

Duga bi bila priča o tome, kada bi navodilli pojedinačne argumente u tome kontekstu. Raskol Milatovića i Spajića bio je očekivan, logičan. Spajić nije u stanju kontrolisati ni vlastitu partiju i Vladu čak ni poslanički klub PES-a, skupljen s koca i konopca, najgorom političkom improvozacijom. I PES sada izbaca iz partije odlukom Predsjedništva te stranke Andreja Milovica, što znači da ga vlastita partija odbaca, sa aminom Spajića a Milović ga je vazda vjerno branio i služio kao da mu je član familije, a oni ga pustili da ga voda nosi i odnese iz partije prostim izbacivanjem.

I nista se ne dešava slučajno u politici, imam iskistvo u tome više i duže od 30 godina, pa postavljam pitanje razloga ali stvarnog progona Andeja Milovića, te Milatovićevog odlaska iz patije (on je inače velikosrpski sluga izrastao u toj političkoj njivi) i odmah nakon toga PES-ovskog staljinističkog obračuna sa Andrejom Milovićem.

Pa Višinski i Ždanov bi vam pozaviđeli zašto ste se boljševičkom čistkom politički amateri obračunali sa Milovićem i kako ga je i zašto i pod čijim pritiskom žrtvovao sam Spajić. Vaša rabota, politički na nivou zabavišta, ali ne i odgovorne državne politike. Vaša stvar, taman lijepo da se dese vanredni izbori, što CEP priželjkuje a na kojima će se PES prepoloviti i izgubiti povjerenje i biti stranka u rapidnom padu. I treba da bude tako.

Ali ne lezi vraže. Zašto se žrtvuje Andrej Milović? Nikavih sentimenata nemamo za politički "žrtvu" i nemilost Milovića od njegovih, baš nas briga za unutarpartijske stvari PES- a, ali ne zaboravimo vrijeme i kontekst.

Nekada kontroverzni u ranijoj mladosti znatno prije, nego je postao ministar pravde, a i poslije toga, Andrej Milović se ponašao otkad je na funkciji ministra u niz prilika, uz sve mane, prilično ozbiljno i odgovorno u određenim, ne svim, nego nekim situacijama. I zašto je sad politički žrtvovan i odbačen? Nakon njegovog intervjua hrvatskom Večernjem listu i stavova izrečenih u njemu. Primarno, eto zato. E to je problem i alarm. Stavovi Milovića smetaju, u Večernjem listu izrečeni, Vučicu i njegovim valazima i trabantima u Crnoj Gori, kojih je mnogo i u PES -u i u ovoj karikaturalnoj vlasti. Ne pada nam na pamet da hvalimo nit branimo Milovića, nikakve veze mi s time i s njime nemamo, ali ako ćemo pošteno Milović je u tome intervjuu rekao brojne važne i tačne stvari (od agresije na Hrvatsku i počinjenjenim ratnim zločinima itd) i to je do kosti zaboljelo slugane velikosrpskog projekta.

Taj Milovićev intervju je bio finale drobljenja jabuke razdora, kojs postoji od ranije među njima. Njihova stvar, mi priželjkujemo pad ove Vlade koja ne valja inače ništa, ali ističemo da je Andrej Milović, ovim intervjuom Večernjem listu pokazao bar pristojan stupanj korektnosti i objektivnosti, zbog čega su ostrakistički krenuli na njega i izabacili ga iz PES-a.

Ne zanimaju nas unutrašnje stvari PES-a, zanima nas samo Crna Gora. Ali nam je jasno da su Milovićevi stavovi u intervjuu Večernjem listu bili okidač da se obračunaju s njim i to listom anticrnogorski velikosrbi iz vladajućeg establlišmenta. To vrijedi zapamti kao činjenicu. Korisnu i poučnu.

Na koncu, sve treba da vodi ka vanrednim izborima u Crnoj Gori, ti bi bilo optimalno, ali to je otvoreno pitanje da li će biti i kad.

Mi iz CEP-a izbore priželjkujemo. Jer mi želimo da izvučemo Crnu Goru iz živog pijeska u koju su je njeni zlotvori uvalili još od avgusta 2020.

I ne samo oni da su joj štetu nanijeli ogrimnu, nego i ranija vladajuća gatrnitura, kojoj je najmanje Crna Gora bila domovina, a najviše imovina. Očito, velikom dijelu bivših ovdašnjih plutokratani oligarha. A današnja vlast Crnoj Gori jasno ne donosi dobro, nego sije samo lažna obećanja.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

miki

Gospodine Sdžiću ja mislim ga po prvi put Crn Gorom upravlka gomila budala i izdajnika svojih predaka ili su samo naslijedili pretke da dovrše zatiranje CG e neće moći ima nas naslednika komita kao što je bio krsto popović i njegovi saborci borićemo se prsa u prsa ako treba i jataganima sa tim fukarama potomcima bjelaša

ZNAM

CRNOM GOROM (NE)FORMALNO UPRAVLJA CRKVA SRBIJE NA CELU SA VUCICEM I NJIHOVIM SLUGAMA! NAZALOST TO JE TO!