17 °

max 19 ° / min 15 °

Četvrtak

02.05.

19° / 15°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Više od trećine odbornika PES-a odlučilo da formira zaseban klub

Politika

Comments 1

Više od trećine odbornika PES-a odlučilo da formira zaseban klub

Autor: Antena M

  • Viber

Više od trećine obornika Pokreta Evropa sad u Skupštini Glavnog grada napustilo je odbornički klub tog pokreta i odlučilo da formira sopstveni, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora. 

Cijepanje odborničkog kluba PES-a uslijedlo je svega dva dana nakon što je šef države, ali i predsjednik podgoričkog odbora PES-a Jakov Milatović podnio ostavku na sve funkcije u Pokretu i dan nakon iznenadnog isključenja iz stranke aktuelnog ministra pravde Andreja Milovića.

Svi odbornici koji su odlučili da napuste klub PES-a su, prema saznanjima Pobjede, bliski Milatoviću i njihove odluke nemaju veze sa Milovićevim isključenjem.

Iako su mediji juče pisali da bi devet od 13 odbornika PES-a moglo formirati zasebni klub, izvori Pobjede, kako piše list, kategorično tvrde da ih neće biti više od šest.

Iz PES-a se juče nijesu oglašavali tim povodom.

Novi odbornički klub će, kao okosnicu nove Milatovićeve partije, kako je Pobjedi nezvanično rečeno, predvoditi sada nezavisna odbornica, a ujedno i poslanica Jevrosima Pejović i Milatovićeva saradnica u kabinetu Nađa Ljiljanić.

Izvori Pobjede tvrde i da novi odbornički klub neće pokretati pitanje smjene Olivere Injac.

- Prioritet je formiranje zasebnog kluba, kazali su izvori Pobjede.

Pejović je nezavisna odbornica i poslanica koja je mandat stekla zahvaljujući poziciji koju je imala na listi PES-a na posljednjim parlamentarnim izborima. Ona je Pokret napustila tokom pregovora o formiranju vlade, nezadovoljna načinom na koji su ti pregovori vođeni.

Njih dvije, prema saznanjima Pobjede, vjeruju da imaju većinu za formiranje zasebnog odborničkog kluba pa čak i da taj klub bude veći od odborničkog kluba PES-a.

Pejović i Ljiljanić su organizovale u oktobru prošle godine paralelnu sjednicu podgoričkog odbora koja je bila suštinski uvod u raskol u podgoričkom PES-u, navodi list. 

- Pejović je, za razliku od državnog parlamenta, uglavnom glasala za sve ideje gradonačelnice Injac i vladajuće većine, tvrde izvori Pobjede.  

Odbornički klub PES-a u Skupštini Glavnog grada predvodi Vasilije Čarapić, a klub, osim njega, čine i Boris Pejović, Dragutin Vučinić, Jasna Jovanović, Anđela Mićović, Branka Marković, Ranka Otašević, Tamara Rosandić, Bojana Savić i Dragan Radović. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR