22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mugoša: Obesmišljava se kontrolna uloga parlamenta, vlast oduzima definisano pravo opozicije na kontrolna saslušanja

Politika

Comments 1

Mugoša: Obesmišljava se kontrolna uloga parlamenta, vlast oduzima definisano pravo opozicije na kontrolna saslušanja

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon juče održane sjednice Kolegijuma Skupštine, šef Kluba poslanika Socijaldemokrata Boris Mugoša saopštio je da vladajuća većina i dalje insistira na ograničavanju definisanih prava opoziciji na kontrolno saslušanje i na taj način suštinski obesmišljava Poslovnik Skupštine i njenu kontrolnu ulogu.

„Poslovnik je potpuno jasan. On je i definisao prohodnost manjinskih inicijativa, što znači da na inicijativu pet poslanika opozicije za kontrolnim saslušanjem postoji obaveza da se donese odluka o tom kontrolom saslušanju”, poručio je Mugoša.

On kaže da je uspostavljena praksa garantovala najmanje dva kontrolna saslušanja u toku redovnog zasijedanja Skupštine:

„Takva praksa je bila predmet pohvale naših međunarodnih partnera, a sada je namjera da se to prekine. Svako kontrolno saslušanje, i pored toga što Poslovnik štiti prohodnost inicijative opozicije, očigledno sad zavisi od toga da li će se predstavnicima vladajuće većine dopasti tema o kojoj opozicija želi da se raspravlja”.

Mugoša je istakao važnost kontrolne uloge parlamenta i u smislu evropskog puta Crne Gore, jer zauzima značajno mjesto u ocjenjivanju napretka naše države. Ocijenio je da će uloga parlamenta, ukoliko većina ostane pri stavu da blokira ovaj kontrolni mehanizam opozicije, ozbiljno biti degradirana.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

A šta su očekivali poslanici-ce koji su pritisli zeleni taster za Dakinog guvernera? Počeo je masovni mobing, omiljeno karakterno stanje takvog inemoralisanja. Htjeli su to, pa neka uživaju svojih djela posljedice da neznaveni poslanik Čarapić je utilitarni arlekin DFa.