19 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković – Grubišić: DPS zabrinuta za dalji napredak Crne Gore na putu članstva u EU

Politika

Comments 0

Živković – Grubišić: DPS zabrinuta za dalji napredak Crne Gore na putu članstva u EU

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković primio je ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića, saopšteno je iz DPS-a.

"Danijel Živković je izrazio punu zahvalnost ambasadoru i Hrvatskoj na unaprijeđenju dobrosusjedskih odnosa, koji su za rezultat imali kontinuiranu podršku Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, ali i ukupnog demokratskog napretka društva.

Danijel Živković se osvrnuo na aktuelne procese u unutrašnjoj i vanjskoj politici, i ocjenio da je u okolnostima koje karakterišu politički ambijent u Crnoj Gori, regionu i Evropi, Demokratska partija socijalista zabrinuta za dalji napredak Crne Gore na putu članstva u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju. 

Posebno se, dodaju, osvrnuo na opasnost uticaja trećih strana kojim se teži mijenjati građanski karakter društva, a koji je u Crnoj Gori jasno vidljiv kroz djelovanje pojedinih političkih aktera koji između ostalog čine dio aktuelne parlamentarne većine i nastoje da budu dio izvršne vlasti kroz najavljenu rekonstrukciju Vlade.

"Ambasador Grubišić je uputio čestitke predsjedniku DPS-a povodom izbora na tu funkciju i pozdravio proces neposrednih unutarpartijskih izbora, koji su uvođenje značajnog demokratskog standarda na političkoj sceni.

Istakao da je interes Hrvatske bio i ostao da gradi dobrosusjedske odnose, te da je u zajedničkom interesu ostvarenje strateških ciljeva Crne Gore. Podvukao je da je interes Hrvatske ne samo da pomaže Crnu Goru u realizaciji evropske agende, već i da podrži i druge zemlje u okruženju, posebno uvažavajući geopolitičke okolnosti", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR