26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović o Dodikovoj posjeti: Nacionalisti nijesu naučili lekcije iz pogibija

Politika

Comments 4

Đukanović o Dodikovoj posjeti: Nacionalisti nijesu naučili lekcije iz pogibija

Izvor: avaz.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Porast desnice je veoma opasan, ne samo na Balkanu gdje su nacionalizmi opet digli glavu. Mi smo se prerano ponadali da su oni sahranjeni u ratovima koji su okončani Dejtonskm  mirom. Desničarenje je danas postalo jako opasno i jako unosno. EU se mora odbraniti superiornošću svoje politike. Čini mi se da se nedovoljno bavimo time u Evropi. Mislim da je posljednji znak za uzbunu i da moramo odbraniti EU, ocijenio je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je rekao da ne vidi alternativu demokratiji, vladavini prava, tržišnoj ekonomiji, prenosi Dnevni avaz.

Zato mislim da je najveći interes da očuvamo te vrijednosti, istakao je on.

On je prokomentarisao i nedavnu posjetu predsednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Crnoj Gori

Odnosi BiH i Crne Gore su veoma uzorni, o tome svjedoči mnogo događaja iz naše novije istorije. Kao čovjek koji se dugo bavio državnom politikom mogu svjedočiti da je bilo prijateljstvo i razumijevanje. Kada dođe do geopolitičkih poremećaja kakve danas vidimo, kada je završena epoha idile između Istoka i Zapada, onda to nacionalisti koriste kao zgodno vrijeme za ostvarivanje ciljeva, rekao je Đukanović.

Dodaje da nacionalisti nisu naučili lekcije iz ranijih pogibija.

Nacionalisti nisu izvukli nauk iz pogibije 150 hiljada ljudi da je njihova politika pogrešna, nego su izvukli zaključak da nisu imali dobro vrijeme i da bi danas kada su zaoštreni odnosi njihove ideje mogle biti ostvarene, smatra Đukanović.

Provokacije sa posjete Dodika smješta u taj kontekst.

To je neodgovorna politika koja pokušava da zamuti čistu vodu između naše dvije države, rekao je Đukanović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Marina

@TOMISLAV BOJANOVIC Greska je bila što se generalno nijesu dominantno bavili identitetskim pitanjima.Uključujući i pitanje CPC,ali i obrazovno-kulturnim pitanjima koja bi zacementirala svijest Crnogoraca o samima sebi i svojem milenijumskom trajanju.

TOMISLAV BOJANOVIC

NAJVECI USPJEH BIVSE VLASTI NA CELU SA DPS JE POTVRDA I OBNOVA DRZAVE CRNE GORE I NJENE SUVERENOSTI,A NAJVECA GRESKA STO NIJE IMALA DOVOLJNO SLUHA DA PODRZI OBNOVU ,VJEKOVIMA PRIZNATU SV.CPC.TAKAV ODNOS PREMA SVOJOJ NAJVECOJ KULTURNOJ BASTINI JE ISKORISTILA SPC.STO I KAKO U KORAK NAPRIJED?

Zlatko

Nikad nijesam bio član dps , ali Milo je druga dimenzija ,uz neke greške , naročito u ljudskim ,,resursima" oko njega ! Umjesto u crnog.indtitucije previše je ulagao u pogrešne ljude ,čast izuzecima , rijetkim ! Bio je prilično sam !! Šteta što nije Njemac,Francuz , tamo bi isto bio lider ! I lider