26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Građani glasali PES tražeći reforme, a kao dio poklon-paketa dobili Dajkovića i Milačića

Politika

Comments 0

Građani glasali PES tražeći reforme, a kao dio poklon-paketa dobili Dajkovića i Milačića

Autor: Antena M

  • Viber

Izbore u Rusiji prate posmatrači Prave i Slobodne Crne Gore, inače koalicioni partneri stranke Dejana Vukšića, aktuelnog savjetnika predsjednika države. Predsjednika SDP-a Ivana Vujovića smo pitali koliko to govori o stvarnom, a ne retoričkom odnosu, dijela vladajućih struktura, a koje se vidjelo i prilikom glasanja na POSP-u, kada su poslanici PES-a i Demokrata bili uzdržani na proruski amandman DNP-a.

Kaže da nije iznenađen time što Prava i Slobodna Crna Gora šalju predstavnike kod Putina.

''Rekao bih da su oni najmanji problem, oni se i ne kriju, a da je najveći problem kod onih koji u njima vide partnere. Tu bih prije svega apostrofirao pokret Evropa sad. I kako god zvučalo, izgleda da Dajković i Milačić i ta proputinistička politika u njenom najsirovijem i najkarikaturalnijem iskazu ima i politički uticaj na PES'', kaže Vujović.

Dodaje da se to najbolje vidjelo kada su poslanici PES-a u Briselu, na zajedničkom sastanku predstavnika crnogorskog evropskog parlamenta bili uzdržani na amandman rezolucije poslanika Vladislava Bojovića, kojim se izbjegavaju zaključci o sankcijama protiv Rusije i o agresiji na Ukrajinu.

''To je svojevrsni skandal da vi nešto što je užarena tema danas, rekao bih u Evropi i svijetu, i što je, makar do sada, bila jasna tačka crnogorske vanjske politike, imate uzdržan stav. To dovoljno govori i to je, rekao bih, posebno opasna poruka koju smo poslali u Briselu. Međutim, sve je to pitanje i aranžmana, koalicije i partnerstva sa političkim strukturama i ličnostima tipa Dajkovića i Milačića. To je i pravo pitanje za sve one građane koji su glasajući PES tražili reforme, a sada su kao dio poklon paketa praktično dobili Dajkovića i Milačića'', kaže Vujović.

U tome, ističe, treba tražiti i dio razloga porasta procenta crnogorskih građana koji su protiv NATO-a.

''Jučerašnji nalazi o tome da je povjerenje u NATO palo, najilustrativniji je primjer konkretnog djelovanja ove vlasti. Ne na retoričkoj, nego na ravni onoga što se na raznim političkim i socijalnim nivoima dešava, u čemu veoma značajne uticaje ima prije svega Srpska pravoslavna crkva i Demokratski front kao ključni činilac parlamentarne većine. Dakle, rekao bih da je to najalarmantniji i najlošiji iskaz koji treba sve da nas zabrine, jer u tome se očituju posljedice politike Vladine koalicije i parlamentarne većine'', ocijenio je predsjednik SDP-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR