27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovač o izboru Radovića: Ministarstvo nema zakonsku mogućnost da pokrene spor pred Upravnim sudom

Politika

Comments 3

Kovač o izboru Radovića: Ministarstvo nema zakonsku mogućnost da pokrene spor pred Upravnim sudom

Autor: Antena M

  • Viber

Izbor oko v.d. direktora Uprave policije je bio izuzetno kompromitovan i pravnom laiku je jasno da je tokom samog raspisivanja javnog poziva prekršen zakon, smatra bivši ministar pravde Marko Kovač.

“Ovo je bio jako neozbiljan pristup. Ovo ne priliči nijednoj ozbiljnoj vlasti. Imamo situaciju da se čelnici Vlade, dakle premijer i ministar unutrašnjih poslova međusobno optužuju  za brojne nezakonitosti. Cijela procedura je obilježena brojnim nezakonitostima. Situacija je ozbiljna po cijelo društvo. Od samog starta je nedostajalo da se nađe rješenje”, ocijenio je on. 

Kovač smatra da je na djelu politički duel, koji je prenošen preko portala. 

“Pojedini portali su plasirali informacije i na djelu je bio rat saopštenjima”, kazao je Kovač u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji. 

Kovač tvrdi da ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović nije imao namjeru da prouzrokuje opasnost po bezbjednostni sistem ili da ga kompromituje.

“Ipak, bilo je opasno ući u proces poligrafskog testiranja i završiti ga na ovakav način. Takođe, smatram da ministarstvo nema zakonsku mogućnost da pokrene spor pred Upravnim sudom, kao što je najavljeno”, kazao je on.

Kovač smatra da u ovoj situaciji nijesu oštećeni ni Pokret Evropa sad, ni Demokrate, već bezbjednosni sistem.

“Ovo političko prepucavanje je dovelo do kompromitovanja bezbjednosnog sistema. Vjerujem da će iznaći rješenje da svi iz ovoga izađu na profesionalni način. Ali, mora se primijetiti da su na političkom terenu zauzeti posebni rovovi. Ostaje da se vidi šta će biti. U susret rekonstrukciji Vlade, ovo bitno mijenja stvari”, poručio je Kovač.

Određeni broj sudija u CG nije na visini zadatka 

Kovač je u emisiji na A plus televiziji komentarisao i stanje u pravosudnim organima u Crnoj Gori, navodeći da je u prethodnom periodu nedostajalo autorioteta i kapaciteta da se vode određeni sudski postupci. 

“Krajnje je bilo neprimiejreno da se odlažu suđenja po 14 puta i da ne može da se održi glavni pretres. Ne mogu da shvatim da bilo koje Sudsko vijeće ne može da iskoristi sve mehanizme. Imamo možda određeni broj sudija koji nijesu na visini zadataka, a koji vode ozbiljne sudske procese. SDT je agilno i ogroman je broj optužnica i zasićenje predmetima u Višem sudu, tačnije u odjeljenju za organizovan kriminal”, tvrdi Kovač. 

Prema njegovim riječima, sudije se moraju edukovati i moraju se usavršavati. 

“Moramo da mijenjamo neka zakonska rješenja”, zaključio je Kovač.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Bajo

A valjaju ti sudije koje su tvoj pokvareni TU vratili na ponovno odlucivanje. Neznalico velicanstvena. Tvojoj nepameti je jedino konkurencija tuzni Jakov.

Petar

Nekada se vodilo racuna o tome koliko je osoba podobna za vrsenje funkcija od drzavnog i javnog interesa. Ova osoba iz razloga koje on dobro zna mrzi Crnu Goru i zato je patoloski uzivao u potpisivanju temeljnog ugovora. Zalosno i tragicno zs Crnu Goru a i za njega samoga.

Katunjanin

Filozofe ,prvo kazes da se sudije moraju edukovat a onda da se moraju mijenjati neka zakonska rjesenja.Steta sto nijesi vise ministar pa da te sudije edukuju po svim evropskim standadima mada ima i ona - "nikad nije kasno "