27 °

max 27 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

22° / 15°

Nedjelja

26.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Internet stranica IN4S poziva na "organizovani otpor" zbog Rezolucije o Srebrenici

Izvor: Screenshot

Politika

Comments 9

Internet stranica IN4S poziva na "organizovani otpor" zbog Rezolucije o Srebrenici

Autor: Antena M

  • Viber

Internet stranica IN4S, koju je State Department označio dijelom mreže ruskog propagandnog sistema, čiji je jedan od osnivača rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović, a glavni i odgovorni urednik, kako se sam godinama predstavlja, Gojko Raičević, objavila je večeras poziv na organizovani otpor  zbog najave premijera Spajića da će vlada podržati Rezoluciju o Srebrenici.

U objavljenom pamfletu, između ostalog, navode da je "glasanje za Rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama i glasanje u Strazburu za članstvo terorističke tvorevine koju neki zovu „država Kosovo“ u Savjetu Evrope- su crvene linije preko kojih srpski narod u Crnoj Gori ne smije da pređe".

Pozivaju  Srpsku pravoslavnu crkvu, a posebno njenu Mitropoliju crnogorsko-primorsku i Visokopreosvećenog Mitropolita Joanikija, da izopšte iz pravoslavlja sve one članove izvršne vlasti i sve one činioce drugih nivoa vlasti u Crnoj Gori koji se izjasne za podršku Rezoluciji o genicidu u Srebrenici a pravoslavne su vjeroispovjesti.

Ova internet stranica pozvala je i predstavnike srpskih političkih partija u Skupštini Crne Gore da "uskrate podršku Vladi Milojka Spajića ukoliko istraje na opredjeljenju da Vlada podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici".

Pozivaju, takođe, sve srpske političke prvake, istaknute kulturne, društvene i druge javne djelatnike, medije, udruženja građana i pojedince, na "organizovano pružanje otpora sramotnoj i opakoj namjeri većine u trenutnoj Vladi Crne Gore u vezi sa glasanjima u Ujedinjenim nacijama i Savjetu Evrope."

Ukoliko se, kako navode, i "pored organizovanog civilizovanog otpora Vlada Crne Gore bude ponašala antisrpski i antinarodni u odnosu na najavljena glasanja u UN i SE, IN4S najavljuje organizovanje narodnih protesta." 

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Senad

Osim poznatih velikosrpskih bljuvotina ništa novo a kamoli pametno ne vidimo u ovom bolesnom histeričnom pozivu.

Lada

Mogu protestirati koloko hoće. Istina i zločinačka politika na koju oni pristaju ne mogu se sakriti. Osim toga njihovo divljanje po Crnoj Gori prevršilo je svaku mjeru.

Orlov krš

Posebno je upečatljivo ovo,,izopštiti iz pravoslavlja'' i to se traži upravo od onih koji su podržavali i zločine i genocid i danas slave ratne zločince i onoga koji je bio glavni egzekutor u sprovođenju genocida!Fašisti ne miruju!