22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Regionalni vodovod jedan od najznačajnih razvojnih programa"

Ekonomija

Comments 2

"Regionalni vodovod jedan od najznačajnih razvojnih programa"

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Izgradnjom Regionalnog vodovoda uspješno je riješen problem vodosnabdijevanja opština Crnogorskog primorja, što je od krucijalne važnosti za razvoj turizma i nesmetano odvijanje turističke sezone, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.

"Cijenim da je ovaj projekat jedan od najznačajnijih razvojnih programa Crne Gore. Njim je dugoročno riješen problem deficita u vodosnabdijevanju primorja koji je dosta dugo opterećivao crnogorski turizam", kazala je Radak Kukavičić u razgovoru za časopis "Vode Crne Gore". 

Nesmetano vodosnabdijevanje i kvalitetna infrastruktura u toj oblasti pretpostavka je za razvoj turizma, istakla je ona.

"Naš cilj, u skladu sa strateškim smjernicama za oblast turizma, jeste izgradnja hotelskih kapaciteta kao generatora razvoja i zaposlenosti, zato je Vladinim mjerama kreiran okvir kojim se podstiče njihov razvoj", rekla je Radak Kukavičić.

Nadalje je navela da je otvaranje hotela renomiranih svjetskih brendova poput Regenta, planiranog prvog One & Only ljetovališta u Evropi i mnogih drugih, nezamislivo bez adekvatne prateće infrastrukture.

"U tom smislu cijenim da je izgradnja Regionalnog vodovoda značajna za realizaciju novih stranih investicija. Kvalitetno opremanje prostora, osmišljeno planiranje i korišćenje prostora kao važnog i ograničenog resursa je pretpostavka za održivi razvoj turizma kojem smo posvećeni", zaključila je Radak Kukavičić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

GRAĐANSKI

ĐE JE TU EKOLOŠKI MINIMUM. A BISMO OVAKVIZI, ČOČE - U EKOLOŠKU JEVROPU!?!

GRAĐANSKI

POŠTOVANA GOSPOĐO, KAD JE VEĆ TAKO "... Njim je dugoročno riješen problem deficita u vodosnabdijevanju primorja ...", ONDA NEKA OPŠTINA BUDVA VIŠE JEDNOM ZANAVIJEK BATALI VUĆ VODU SA "PODGORSKIJEH VRELAH", A OVIJEH MJESECI OTUD PREKO UTRGA VUČE cca 100 LITARA U SEKUNDI!