8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
,,Plenum 083” podržao Aleksu Bečića za kandidata za predsjednika Crne Gore

Predsjednički izbori 2023

Comments 3

,,Plenum 083” podržao Aleksu Bečića za kandidata za predsjednika Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Premda je aktuelni politički trenutak sugerisao da zajednički kandidat u prvom krugu predsjedničkih izbora ima objektivne šanse da odnese ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem, šefom bivšeg DPS režima, sa žaljenjem moramo konstatovati da je takva šansa, očigledno, propuštena, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kako su naveli, nadaju se da ovakva odluka, osim što izvjesno predstavlja teži, sporiji i, u konačnom, neizvjesniji put do cilja, neće imati negativne efekte na ukupan rezultat predstojećeg izbornog ciklusa.

“A ishod mora biti samo jedan – poraz Mila Đukanovića – posebno s obzirom na to da je sam Đukanović ovih dana objavio da nijedan posao nije ostavio nedovršenim, a kako je skoro čitave tri decenije bjesomučno uništavao Crnu Goru, nema sumnje da bi svoj nov mandat iskoristio da dovrši svoj destruktivni naum – trajno i nepovratno uništenje naše zemlje”, navodi se u saopštenju.

Stoga, dodaju, važno je da ne samo četiri kandidata demokratskih snaga, nego i svi akteri tekuće kampanje, pokažu minimum senzibiliteta i budu na visini odgovornosti ostvarenja – ipak zajedničkog – cilja, ali i vrijednostima koje taj cilj personifikuje. Prije svega, apelujemo na međusobno poštovanje u duhu časnog nadmetanja, stvaranje zdravog temelja za dalju izgradnju političke kulture koja prevashodno podrazumijeva odgovornost.

“Javna podrška nekom od kandidata u prvom krugu, nikom ne može i ne smije poslužiti kao izgovor da u eventualnom drugom krugu ne glasa protiv Mila Đukanovića. Plenum 083 će, ukoliko dođe do drugog kruga, u granicama svojih mogućnosti svesrdno i bez kalkulisanja podržati bilo koga od četiri kandidata demokratskih snaga koji izbori svoje mjesto u drugom krugu”, navodi se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore izražavaju i svoje čvrsto uvjerenje da će pobjednički kandidat biti Aleksa Bečić.

“U martu 2021. godine, na lokalnim izborima u Nikšiću, formirali smo koaliciju koja je bila neizostavan faktor pobjede nad DPS režimom. Jednom data riječ obavezuje svakog ko do riječi drži. A riječ je o tome da poštenu priču dovedemo do kraja i, tog 19. marta 2023. godine, zajednički ispišemo njeno novo poglavlje. Zato, Aleksa Bečić – čast nam je da zajednički nastavimo gdje smo stali”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Onogošt

Ovi hoće poštenu priču da dovedu do kraja i uništenja Crne Gore.Ali želja će ih biti.Gubitnici ostaju gubitnici.Jedino čega imaju na pretek to je zavist prema Predsjedniku Ðukanoviću.Časti mi.

Marko

Da, Milo je uništio Crnu Goru, a vi ste je "podigli iz pepela, sprženu zemlju". Bolje se ne javljate, sve uništiste i pokradoše. Čak i ako sada odete s vlasti, za 2 godine je CG u kolapsu, jer neće moći otplaćivati kredite koje ste vi podigli, a ništa nijeste uradili, nego sve uništili.

danilos

Ako ste tako časni i pošteni - odgovorite na jednostavno pitanje: "Da li je stanje u CG danas bolje nego prije dvije i po godine? Bečić je demagog. A vi? “Demagog je onaj koji propovijeda doktrine za koje zna da su lažne – ljudima za koje za koje zna da su idioti” (H.L. Mencken)