10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kurti: Ako ne pobijedi Đukanović, otvoriće se put nestanku crnogorske nacije

Predsjednički izbori 2023

Comments 1

Kurti: Ako ne pobijedi Đukanović, otvoriće se put nestanku crnogorske nacije

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Kosova Aljbin Kurti je kazao da je zabrinut zbog predsjedničkih izbora u Crnoj Gori i poručuje da će se ukoliko u nedjelju na predsjedničkim izborima pobijedi protivkandidat aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića otvoriti put nestanku crnogorske nacije.

“Sa međunarodnog aspekta, trenutno najzabrinjavajuće pitanje su predsjednički izbori u Crnoj Gori. Zaista sam zabrinut zbog tih izbora. I zato što sam ja odatle, ali i zato što će, ako pobijedi protivkandidat aktuelnog predsjednika, otvoriti put nestanku crnogorske nacije”, kazao je Kurti u emisiji Rubikon na TV Klan Kosova.

Tačnije, upozorava kosovski premijer, pobjeda bilo kog drugog prosrpskog i proruskog kandidata (jer se ponekad čini da postoji konkurencija da se dokaže da li je više prosrpski ili proruski), imajući u vidu i parlamentarne izbore u junu i predstojeći proces popisa, označiće sljedeću pobjedu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, i kao posljedica toga Crna Gora može da nastavi da bude Crna Gora kao državna struktura, ali će crnogorski narod ostati manjina u sopstvenoj državi, i prestati da bude Crna Gora kakvu poznajemo.

“Zabrinut sam, jer je Crna Gora sada zemlja tolerancije, a pobjeda prosrpskog, proruskog kandidata ohrabriće Kremlj, jer je to upravo ona vrsta pobjede koja je Rusiji i Srbiji potrebna u regionu, da teritorijalna nepovezanost Albanije i Hrvatske”, naglasio je on.

Kurti vjeruje da će posljedice biti ogromne te da se nada da se ovo neće dogoditi.

“Na osnovu podataka koje imam, postoji nova grupa mladih sveštenika – srpskih i ruskih – čija je misija da izgrade pravoslavnu crkvu koja predstavlja Srbe u čitavom regionu, što je samo još jedan naziv za „Srpski svet“ i „Veliku Srbiju“. Stoga ću ove nedjelje pomno pratiti izbore u Crnoj Gori, sa strepnjom kao nikada do sada”, rekao je on između ostalog.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Ovo izgleda kao ruzan san, da premijer Kosova bude zabrinut za opstanak CG. Jesmo li mogli sanjati prije 10 godina da ce Kosovo biti stabilnije od CG? Crkva Srbije nam je nanijela nesagledivu stetu, unijevsi razdor medju nas.