26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

21.05.

26° / 15°

Nedjelja

22.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

23.05.

25° / 16°

Utorak

24.05.

26° / 17°

Srijeda

25.05.

27° / 18°

Četvrtak

26.05.

29° / 18°

Petak

27.05.

30° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ove kućne poslove treba obaviti samo jednom godišnje

Izvor: Pixabay

Dom i porodica

Comments 0

Ove kućne poslove treba obaviti samo jednom godišnje

Izvor: N1

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Neke kućne poslove kao što su pranje suđa, brisanje kuhinjske radne površine i slično, treba obavljati svakodnevno. Ali, postoje i neki koje ne treba tako često raditi. Ovo su kućni poslovi koje treba da obavite samo jednom godišnje.

Pranje prozora

Prozore sa unutrašnje strane možete češće prati, ali sa spoljne strane je to dovoljno učiniti jednom godišnje. Za to će vam biti potrebni deterdžent, voda i sunđer ili krpa za čišćenje.

Pranje zavjesa

Na zavjesama se nakupljaju prašina, mirisi, masnoća, dim i razne druge stvari. Jednom godišnje skinite zavjese, pažljivo pročitajte uputstva te ih operite slijedeći ta uputstva. Obrišite prašinu s karniša i prebrišite i roletne ako ih imate.

Očistite madrac

Na madracu se skupljaju raznorazne bakterije, znoj, ćelije mrtve kože i brojne druge stvari. Jednom godišnje operite presvlaku madraca, usisajte madrac sa svih strana, a mrlje na madracu tretirajte vodonik-peroksidom. Za dezinfekciju madrac na kraju poprskajte sirćetom ili sodom bikarbonom pomiješanom s vodom.

Operite tepih

Jednom godišnje potrebno je oprati i tepih, a najlakše je za to angažovati stručnjaka. Ako to pak radite sami, najprije usisajte tepih, a za pranje će vam trebati soda bikarbona, deterdžent i sirće, piše Life hacker.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR