11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Restoran 13. jul predlaže: Gulaš black agnus

Mozaik

Tag Gallery
Comments 0

Restoran 13. jul predlaže: Gulaš black agnus

Izvor: plaćeni prostor

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Renovirani i u potpunosti konceptualno izmijenjen Restoran “13. jul” donosi bogatstvo različitosti ukusa zasnovanih prvenstveno na geografskoj raznolikosti i potvrđuje pravilo o povezanosti geografije i gastronomije. Restoran je vjeran tradiciji, a opet, otvoren za eksperimente.

Kulinarski tim restorana na čelu sa Šefom kuhinje Lazarom Raičevićem fokusira se na esenciju restoraterstva: ono što je na tanjiru doživljaj je ukusa koji je rezultat brižljivog načina pripreme hrane i pažljive selekcije namirnica. Svako jelo ima svoj savršen par – vino koje su sparili somelijerski i kulinarski tim restorana.

Inovativna jela, brižljiva selekcija namirnica, vrhunska priprema, vizuelna prezentacija restoran “13. jul” su podigli na nivo vodećih restorana u glavnom gradu.

Cijeli meni je za preporuku, ali specijalitet koji je rijedak u našim restoranima, a ovdje savršen je Black Angus Ribeye spravljen od junećeg mesa black angus goveda sa Durmitora. Ako ste ljubitelj mesa nećete uskratiti svoja nepca za ovo neizmjerno gastro zadovoljstvo.

Stavljajući fokus na domaće namirnice, a i poznavajući “ljubav “sira i vina, restoran uparuje vina Plantaža uz najbolje crnogorske sireve. To iskorak u prezentaciji crnogorkih autohtonih ukusa, to jest njihovog spoja.

Uparivanje hrane i vina zahtijeva poznavanje oba sektora, kako bi se stvorila harmoniji koja pruža bolji doživljaj nego kada se hrana ili vino konzumiraju zasebno. To je je misija svih restorana Plantaža i logično se nameće očekivanje da ko to bolje može upariti, prezentovati i promovisati od našeg najvećegroizvođača vina. Ujedno pružaju priliku našim poljoprivrednicima da na najbolji mogući način ponude plodove svog rada.

Specijalno za čitaoce Portala Antena M otkrivamo tajne recepta Gulaš black agnus

Za pripremu su vam potrebne sljedeće namirnice: meso za gulaš, od najmekših djelova junećeg vrata i plećke, so, biber, ulje, crni luk, celer paprika šargarepa, bijeli luk, paradajz pire, crno vino.

Priprema: Meso isjeći na kockice, dimenzija 2x2 ili 3x3 centimetra. Na ulju prodinstati crni luk, dodati prethodno isjeckano povrće meso i malo crnog vina koje će jelu dati poseban ukus.

Servirati uz krompir pire.

Uz ovo jelo sjajno se uklapa domaće crnogorsko vino Epoha.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR