8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antena M i kompanija Plantaže nagrađuju: Današnji dobitnik Saša Radonjić

Mozaik

Tag Gallery
Comments 0

Antena M i kompanija Plantaže nagrađuju: Današnji dobitnik Saša Radonjić

Autor: Antena M

  • Viber

Nastavljamo akciju nagrađivanja čitalaca Antene M.

Antena M i partneri će do kraja godine svakog dana nagrađivati po jednog najbržeg čitaoca.

Tekst sa informacijama o dnevnoj nagradi, biće objavljivan svakog dana na portalu Antena M, a najbrži čitalac koji pošalje mail na [email protected], postaće dobitnik nagrade koju obezbjedjuju naši sponzori.

Današnji poklon obezbijedila je kompanije Plantaže, a najbrži je bio Saša Radonjić.

VINO I DESERTI  -  SLATKA ČAROLIJA

Za vrijeme slava i novogodišnjih praznika na vašoj trpezi neizbježno i tradicionalno će se naći mnoštvo poslastica za svačije ukuse. Doživljaj spajanja slatkih zalogaja i vina je poseban i obično dolazi na kraju obroka, mada, može biti i dio rituala svakodnevnice u poslijepodnevnim satima. Da bismo u potpunosti uživali u ukusima poslastica i gutljajima vina, treba da poznajemo nekoliko osnovnih pravila kojih bi trebalo da se pridržavamo.

Slaganje poslastica i vina nije komplikovan proces, međutim, kao i kod bilo kojeg drugog  uparivanja hrane i vina moramo znati sadržaj namirnica i njihov ukus, kao i količinu šećera, kiselina i stil vina koji namjeravamo da uparimo. Ovdje je stvar dosta prostija, jer je za dobijanje čarobnog užitka potrebno znati nivo slasti i vina i deserta, obzirom da slast i šećeri čine faktor neophodnosti za idealan spoj ova dva proizvoda.

Na trpezi u vrijeme slava gotovo uvijek će se naći sitni kolači koji su različitih sastava i ukusa. Suvim kolačima bez mnogo slasti i šećera, „poklonite“ jedan poluslatki ili slatki pjenušac. Za ovu kombinaciju, kao idealan izbor, vam preporučujemo pjenušavi suvi Crnogorski Val Plantaža. Proizveden tradicionalnom šampanjskom metodom Crnogorski Val Plantaža izrazito je voćan sa dominantno citrusnim notama. Dobro izbalansirano, pitko, svježe i kremasto vina odličan je izbor u ovim situacijama. Kolačima sa dosta slasti na bazi bijelog fila, krema ili pudinga (vanila, bijelo voće,  fil od slatkog bijelanca ili žumanca..)  naša preporuka je slatko bijelo vino.

Čokoladni ugođaj uvijek treba „začiniti“  slatkim crvenim vinom i tu nemamo dilemu da preporučimo prirodno desertno vino Medun sa raskošnim aromama šumskog voća, šljive i karamele. Dobijen od prosušenog grožđa sorte Vranac, Medun je kompleksnog bogatog mirisa suvog grožđa i suvih smokava, izuzetno kompleksnog ukusa sa dugom završnicom kafe i čokolade. 

Sladak čin  na kraju obroka, ostaviće na svakog konzumenta čarobni doživljaj koji pamti. Sjajni dekorativni izgledi kolača i poslastica sa umjerenim i agresivnim slatkim tonovima na bukeu, utopiće se u magični karakter i  „aftertaste“ vina različitih stilova i načina proizvodnje.

Na kraju, sve preporuke i primjeri slaganja hrane i vina su tu da bi vam pomogli pri odluci šta da odaberete uz određenu hranu. Svakako, na njih gledajte kao na smijernice i eksperimentišite što više, kako bi  došli do svojih omiljenih kombinacija u kojima ćete neizmjerno uživati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR