26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bred Pit dobio na  Sudu Anđelinu Džoli i poručuje da ga neće uništiti

Izvor: EPA-EFE

Mozaik

Comments 0

Bred Pit dobio na Sudu Anđelinu Džoli i poručuje da ga neće uništiti

Izvor: žena.blic.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Bred Pit, 60, želio je da preokrene prodaju udjela u vinariji "Chateau Miraval" Anđeline Džoli ruskom milijarderu Juriju Šefleru.

Američki "The Sun" otkriva da je Pit pobijedio na francuskom sudu prošle nedjelje zahvaljujući dokumentaciji koje su zaplijenili sudski izvršitelji.

Presuda je treća u nizu pravnih neuspjeha koji su pogodili Šeflera – kojeg je Pit okarakterisao kao "siledžiju“.

Izvor blizak Pitu rekao je: „Postoji dug put u ovoj parnici, ali trenutno je sve igra u korist kod Breda.

Posljednjih mjeseci, on je tri puta pobijedio na sudu u tri različite jurisdikcije: Luksemburgu, Sjedinjenim Državama i sada Francuskoj. Od trenutka kada je počela ova neprijateljska ponuda za preuzimanje, jasno je stavio svima do znanja da neće biti ugnjetavan. Nastaviće da radi ono što je ispravno".

Prošlonedjeljna presuda francuskog suda bila je u vezi sa racijom u vinariji u martu 2022. 

Sudski službenici koji su imali naloge za pretres pokušali su da zaplijene dokumente kompanije i IT materijal nakon što je Šefler pred privrednim sudijom podnio tvrdnje o malverzacijama i zloupotrebi imovine kompanije.

Francuski zakon dozvoljava preduzećima u parnicama da uđu u prostorije svojih protivnika i zaplijene dokaze o sumnji na prevaru.

Ali sud je kasnije poništio tu odluku, što je značilo da je dosije ugovora, faktura i imejlova ostao zaključan i zapečaćen do žalbe Šeflera.

Apelacioni sud u Francuskoj je u četvrtak donio novu presudu protiv Šelferove žalbe i uskratio njegovoj firmi "Nouvel" pristup dokumentima.

Predsjedavajući sudija Valeri Žerar presudio je da Nouvel nema pravni status da traži zapljenu dokumenata koje kontroliše SA Šato Miraval – francuska kompanija koju je osnovao Pit, a koja posjeduje imanje od 1.300 jutara – jer je samo indirektni akcionar.

Šeflerovoj firmi je takođe naloženo da plati 20.000 eura (oko 21.000 dolara) sudskih troškova, a vjeruje se da će dokumenti sada biti vraćeni u sef Šatoa Miravala.

I, u novembru, sud u Luksemburgu privremeno je oduzeo neke od akcija tajkunu votke Šefleru, čime je Bred Pit postao većinski akcionar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR