15 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

21° / 14°

Subota

11.05.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković: Nijesmo bili hrabri

FK Budućnost

Comments 0

Milinković: Nijesmo bili hrabri

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je na početku drugog kruga šampionata remizirala sa Dečićem pod Goricom (2:2), “plavi“ su sada sa utakmicom manje samostalni lideri nakon 10 kola domaćeg šampionata sa 19 osvojenih bodova (Dečić i Podgorica dijele drugo mjesto sa 18, Sutjeska ima 16 bodova), ali ukupan utisak nakon neriješenog rezultata protiv ratoborne ekipe iz Tuzi nije pozitivan.

Trener Mladen Milinković je rivalu odmah sportski čestitao na osvojenom bodu, ali je svjestan da su “plavi šampioni“ morali ranije da riješe derbi.

“Ne možemo da budemo zadovoljni, jer smo vodili 2:0, tako da smo ispustili dva boda. Obično se kaže da nemamo šta da zamjerimo igračima, ali pojedinima je nedostajalo više hrabrosti, sportske drskosti i malo samopouzdanja. Morali smo utakmicu da zatvorimo u prvom dijelu, jer smo poslije dva postignuta gola imali dvije - tri sjajne šanse“.

On nikada ne traži alibi, ali svima je jasno da Budućnost bez Draška Božovića, Igora Ivanovića i Petra Grbića (povrijedio se u 25. minutu) i sa njima nije ista ekipa. Nije ista ni kada je jedan od njih trojice odsutan, a ne sva trojica.

“Ne bih da ispada kao pravdanje, ali to su igrači koji pored svog kvaliteta koji je nesumnjiv, daju energiju cijeloj ekipi. Pad u našoj igri je bio očigledan nakon što je Grbić izašao. Međutim, šta je tu je, moramo da se privikavamo na razne situacije“, rekao je Milinković, čija ekipa sedam utakmica ne zna za poraz u domaćim takmičenjima (šest u prvenstvu, jedna u Kupu).

“Dobro je što ne gubimo, to isto govori o karakteru ekipe. Nisam zadovoljan rezultatom protiv Dečića, ali ako postoji jedna dobra stvar onda je to svakako činjenica da smo prvi na tabeli nakon devet odigranih utakmica“.

Premijerni remi u šampionatu niko nije shvatio kao tragediju. Daleko od toga, ali ostaje gorak ukus jer je pri rezultatu 2:1 Miloš Raičković spektakularno pogodio prečku, dok su Ivan Bojović i Panajotis Moraitis promašili stopostotne šanse.

“Pravili smo mnogo grešaka, posebno prije tog prvog primljenog gola. Praktično smo iz prvog ozbiljnijeg šuta primili pogodak uprkos tome što smo upozoravali igrače na takve šuteve Dečića. Međutim, malo prije toga je izašao Grbić i očigledno nas iskakanje jednog igrača iz sistema odmah poremeti. Pričaćemo sa igračima o greškama, moramo se truditi da ih svedemo na minimum. Trebali smo da pobijedimo, ali čim nismo iskoristili naše šanse uslijedila je kazna. Stiglo nas je staro nepisano fudbalsko pravilo“.

Pedesetdvogodišnji Lozničanin je i prije utakmice upozoravao na snagu i ratnički karakter Dečića...

“Znali smo sa kim igramo, da je Dečić agresivan i borben i da tako pritiska rivala. Međutim, pronašli smo rupe u njihovoj igri, počeli da ih koristimo“, vraća naš strateg film na vođstvo od 2:0 koje je ispisano već u 16. minutu, a onda poentira.

“Trebali smo da postignemo još jedan ili dva pogotka. Dečić je u devet utakmica prije nas primio samo četiri gola, a mi smo mogli da im damo za poluvrijeme koliko i svi ostali prvoligaši. Zbog toga ostaje žal za pobjedom“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR