18 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uspješno održana prva regata u zalivu Trašte

Ostalo

Comments 0

Uspješno održana prva regata u zalivu Trašte

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Proteklog vikenda Luštica Bay bila je domaćin regate Luštica Bay Cup za klase Laser i Optimist. Regata je organizovana u saradnji sa domaćim klubovima iz Tivta, Kotora I Herceg Novog - JK Delfin, JK Lahor i JK Jugole Grakalić.

Vremenski uslovi su maksimalno išli na ruku organizatorima, pa su jedriličari uživali u jedrenju po maestralu jačine 6 do 10 čvorova i sunčanim danima na izazovnom regatnom polju u zalivu Trašte. Tokom tri dana odjedreno je šest regata u svim klasama.

Pobjednik u klasi Optimist u generalnom plasmanu je Pavle Musić, drugo mjesto je osvojio Petar Klakor, obojica jedriličari JK Delfin. Jedriličarka JK Lahor Romina Racković osvojila je treće mjesto.

Romina je pobjednik u konkurenciji djevojčica, njena klupska drugarica Nina Strahinja je druga a treća je Nikolina Klakor iz JK Delfin. U konkurenciji do 12 godina prvi je Petar Klakor, JK Delfin. Drugo mjesto osvojio je Andrej Drakulović i treće Marko Vujović, jedriličari kotorskog Lahora.

U klasi Laser 4.7 Nikola Golubović iz Delfina je očekivano na prvom mjestu. Danilo Jončić, JK Delfin, je na drugom mjestu i na trećem je Miloš Vujović iz Lahora.

Delfinov jedriličar Ilija Marković je na prvom mjestu u klasi Laser Standard, drugi je Stefan Anđelić, JK Delfin, i Luka Ognjanović, JK Lahor je treći.

Regata je proizišla iz dugogodišnje podrške kompanije Luštica Bay mladim jedriličarima JK Delfin.

"Veoma smo zahvalni na dugogodišnjoj podršci i sjajnom domaćinstvu i organizaciji Luštica Bay Cup-a. Ovom regatom smo saradnju podigli na viši nivo. Infrastruktura i logistika Luštice Bay učinila nam je dostupno jedrenje u zalivu Trašte. Izlazak na otvoreno more za nas je značajna opcija za treninge," rekao je Ilko Klakor, trener JK Delfin i selektor reprezentacije Crne Gore.

"Regatno polje zaliva Trašte je lijep izazov za naše jedriličare i zaista su uživali u ova tri dana jedrenja. Radujemo se započetoj saradnji sa kompanijom Luštica bay i vjerujemo da će to biti na obostrano zadovoljstvo," izjavio je Filip Petričević predsjednik JK Lahor i RO Luštica Bay Cup.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR