21 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šahovski Open turnir Pobjede

Ostalo

Comments 0

Šahovski Open turnir Pobjede

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, u godini kada najstariji dnevni list u Crnoj Gori, Pobjeda, proslavlja 75 godina postojanja, Šahovski savez Crne Gore organizuje šahovski blic turnir.

Turnir se, pod pokroviteljstvom Pobjede, igra u petak 12. Jula, od 16 sati, u popularnom Etno jazz klubu Sejdefa, u Podgorici.

Turnir se igra na tempo igre od 3 minuta za partiju uz bonifikaciju od 2 sekunde za svaki odigrani potez, po švajcarskom sistemu u 11 kola, a biće rejtingovan jer se igra pod zastavom svjetske šahovske federacije FIDE.

Sudija turnira je internacionalni arbitar, Fide majstor Mladen Popović.

Prema riječima Draška Đuranovića, direktora i glavnog i odgovornog urednika Pobjede, nagradni fond je 1.200 eura, a svi učesnici su oslobođeni upisnine. Pored nagradnog fonda Pobjeda obezbjeđuje i specijalne robne nagrade.

“Ovim takmičenjem smo htjeli da, sa jedne strane, simbolično obilježimo Dan državnosti Crne Gore i da posebno u godini velikog jubileja 75 godina postojanja Pobjede, a sa druge strane i okupimo crnogorski šahovski vrh, koji će se nadmetati za pobjednički Pehar i prigodne nagrade”-zaključuje Đuranović.

Po riječima Jovana Milovića, predsjednika Šahovskog saveza Crne Gore, jedini uslov za učešće na ovom takmičenju je da su takmičari sa crnogorske rejting liste izmirili administrativne obaveze, prema Šahovskom savezu Crne Gore.

“Ovo je istovremeno i odlična priprema crnogorskim šahistima za Prvenstvo Crne Gore u brzopoteznom šahu koje će se već 14. jula odigrati u Nikšiću.  Očekujemo da ovaj turnir bude čak i međunarodnog karaktera, sa učešćem velikog broja igrača sa najvećim titulama, a posebno se očekuje učešće članova crnogorske reprezentacije predvođenih aktuelnim devetostrukim prvakom Crne Gore Nikolom Đukićem, kao i svjetskim šampionom u šahu za slabovide osobe Predragom Nikačem. Među favoritima je i popularni “cugeraš” inter majstor Blažo Kalezić.”

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR