14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bankrotirao najbogatiji sportista ikada: Sad skuplja pare od navijača

Ostalo

Comments 0

Bankrotirao najbogatiji sportista ikada: Sad skuplja pare od navijača

Izvor: Sport.blic

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Sa 780 miliona dolara zarade u posljednjih deset godina, premašivši milijardu i (oko) sto miliona "zelenih novčanica" bokser Flojd Mejveder postao je zvanično najbogatiji čovjek koji se ikada bavio sportom.

Prije oko godinu dana pridružio se Majklu Džordanu i Tajgeru Vudsu na vrlo kratkoj listi sportista koji su u karijeri "dogurali do milijarde" (uskoro im se, i pored pandemije korona virusa, ove godine priključuje i Kristijano Ronaldo). Međutim, Flojd je krenuo nizbrdicom. I to tolikom, da sada skuplja novac od navijača.

Naime, on je ponudio ljudima kojima je zanimljiv, a prate ga milioni na društvenim mrežama, da s njim obave video razgovor.

Međutim, dok vam uplata od oko 1.500 eura obezbjeđuje kratku video-konverzaciju za Mejvederom, ako mu date oko 60 eura, bićete u "lutriji", iz koje će srećni dobitnici moći da na minut, možda dva, razmijene koju riječ sa slavnim bokserom.

Ovavko skupljanje novca od navijača možda ne bi čudilo da se radi o nekome drugom, ali kada se ljubitelji sporta sjete kako se sve razbacivao "milionima", ostaje pitanje - kako je uspio da sve izgubi?

Prvu informaciju o tome servirao je nekadašnji UFC šampion Čael Sonen, komentarišući Mejvederovu najavu iz novembra prošle godine "da će se 2020, iako 43-godišnjak, još jednom vratiti borbama jer on i UFC šef Dejna Vajt dogovaraju spektakl".

- Pouzdano znam da će se sigurno opet boriti, barem još jednom, i to ne zato što želi nego zato što nema prebijene pare na računu, a ne želi da prodaje nekretnine i kola ispod cijene! Svi znamo da je zaradio ogroman novac u karijeri, ali ljudi, morate shvatiti i ovo: Mejveder je baš glup čovjek! Jer nije bitno koliko si zaradio nego koliko si od toga potrošio. A glupan je potrošio sve - kaže Čael Sonen.

Samo od boks meča sa UFC zvijezdom Konorom Mekgregorom 2017. zaradio je više od 340 miliona eura. Irac je tada govorio:

- Taj čovjek je u problemima. Morao bi da ostavi kockanje. Baš je teški zavisnik o kocki. Stalno o tome priča i stalno se kocka - izjavio je Mekgregor.

Flojdov bivši prijatelj, reper Fifti Sent prošle godine je bez oklijevanja rekao:

- Gledaćete ga na tezgama u lokalnim birtijama. Osim ako mu neko ne ponudi veliku lovu za neku novu borbu. Jer ljudi... Flojd više nema love. Gotovo. Otišlo!

Podsjetimo, Mejveder je u ringu bio čudesan bokser - 50 pobjeda u 50 profesionalnih mečeva, od toga 27 puta nokautom, ali... izgleda da je spiskao cijelu milijardu.

To je bio samo posljednji detalj, i najmanje bolan, u crnom nizu.

Naime, kako prenosi "TMZ", njegova ćerka Ijana Mejveder je u subotu, 4. aprila, u kući svog vjerenika, repera Kentrela Dešona Goldena, zatekla drugu ženu, koju je tom prilikom izbola.

Mejveder se zatim odrekao ćerke, a sve se to dešavalo nedugo nakon što je njegova bivša žena izvršila samoubistvo.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR