19 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hamilton prelazi u Ferari!

Izvor: EPA-EFE/ALI HAIDER

Ostalo

Comments 0

Hamilton prelazi u Ferari!

Izvor: B92

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Sedmostruki svjetski šampion formule 1 Luis Hamilton (39) planira da karijeru završi u Ferariju sa kojim je, kako navodi španski As, u završnoj fazi pregovora.

Hamilton bi od naredne sezone trebalo da sedne u kokpit "crnog konjića" i postane glavni adut ekipe, što bi značilo i odlazak Karlosa Sainza iz Maranela.

Sainz će najvjerovatnije promijeniti sredinu u kojoj je činio tandem sa Šarlom Leklerom.

Hamiltonov "bijeg" iz Mercedesa u Ferari - ako se desi kao što pišu Španci - bio bi veliko iznenađenje zbog činjenice da sa aktuelnim timom ima ugovor do 2025. godine.

Međutim, kao i u brojnim sportovima , i u formuli piloti sve češće posljednjih godina unose u ugovore "izlazne" klauzule koje im omogućavaju da pod tačno preciziranim uslovima mogu raskinuti saradnju i promijeniti sredinu i prije isteka ugovora.

Takve ugovore imaju Šarl Lekler sa Ferarijem i Lando Noris sa Mercedesom, prema kojima ova dvojica mogu raskinuti saradnju ako im konstruktori ne obezbjede adekvatne mašine za ispunjavanje njihovih ciljeva.

U takvom odnosu sa Mercedesom je i Hamilton, koji dvije godine nema agregat koj bi ga viniuo u borbu za titulu. Otuda, Britanac traži izlaz iz ekipe kojoj je bio vjeran proteklih 11 godina i sa kojom je dosegao najviše ciljeve - sedam puta.

Veza između predsjednika Ferarija Džona Elkana i Hamiltona je Fred Vaser, prvi operativac "Skuderije" koji je svojevremeno u formuli 2 rukovodio timom za koji je vozio tada velika nada Hamilton.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR