9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kapisoda: Domaćinstvo EP priznanje za Crnu Goru

Izvor: RTCG

Rukomet

Comments 0

Kapisoda: Domaćinstvo EP priznanje za Crnu Goru

Izvor: RTCG

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

To što će Crna Gora 2022. godine biti domaćin Evropskog prvenstva za rukometašice veliko je priznanje za našu zemlju, rekao je predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je naša zemlja uspjela da sa kolegama iz Slovenije i Sjeverne Makedonije dobije organizaciju Evropskog prvenstva za žene u decembru 2022.

"Mi ćemo biti domaćini jedne grupe u preliminarnoj fazi. Finansijska konstrukcija još nije definisana. To je nešto što košta puno, a Rukometni savez ne može sam da iznese. Tu će biti potrebno da se uključe država i lokalna uprava", kazao je Kapisoda.

Ukoliko bi Podgorica dobila arenu to bi nas, kaže Kapisoda, spasilo jer bi bili konkurentniji.

"Mislim da smo jedini glavni grad u regionu koji nema tu multifunkcionalnu arenu sa kapacitetom mjesta koji se propisuju kad su u pitanju ta prvenstva. Recimo 'Morača' ispunjava kapacitet od 4.000 mjesta, to je minimalan broj mjesta za preliminarnu fazu. Ali ne bi mogli da organizujemo drugu fazu", rekao je Kapisoda.

Portparol RSCG Miloš Pavićević podsjeća da i Evropska i Svjetska rukometna federacija propisuju stroge kriterijume i standarde za organizaciju međunarodna takmičenja.

"To je bio slučaj i sa dva olimpijska kvalifikaciona turnira. Taj ispit koji je bio uvertira za Evropsko prvenstvo 2022. položili smo s najvišom ocjenom i dobili priznanja sa najviših adresa. Isti kriterijumi moraju biti isputnjeni naredni godine kad ćemo ugostitit zajedno sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom 16 najboljih reprezentacija", kazao je Pavićević u Jutarnjem programu TVCG.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR