9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Samospaljivanje iskušenika Dmitrija

Stav

Comments 0

Samospaljivanje iskušenika Dmitrija

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Andrej Kurajev, đakon

Poslušnik Sveto-Trojicke Sergijeve lavre, Dmitrij Pelipenko, živ se spalio nakon što je saznao da se zarazio koronavirusom.

Pelipenko je hospitalizovan zbog upale pluća 16. aprila. Dobio je potvrđeni COVID-19 test. Nakon toga, u noći između 23. i 24. aprila, Dmitrij je pobjegao – kroz prozor na prvome spratu bolnice, otkidajući zaštitnu mrežu.

Međutim, nakon nekoliko sati ponovo je prebačen u bolnicu sa 90 odsto opekotina na tijelu. Prema izjavama očevidaca, samozapalio se stojeći na trijemu crkve – naspram bolnice.

Ubrzo je umro.

Dmitrij je imao 26 godina. Završio je fiziku u roku na Moskovskome državnome univerzitetu, dobro znao engleski, počeo da radi u filijali jedne njemačke kompanije za instalaciju opreme. Sa 23 godine, odlučio je da se posveti Bogu, došao u Lavru, a u junu prošle godine je postao poslušnik.

Niko nije kriv za njegovu smrt, zar ne? Sâm je krivac. I uopšte, još prije dolaska u manastir bio je lud!

„Bogomudri starci" u Ruskoj crkvi, naravno, nemaju nikakve veze s tim. Vjerujem da će logika njihova mita biti sljedeća…

Judeo-masonski sotonisti izmislili su neobičan virus – koronu. Pošto ima duhovnu prirodu sa znakom minus, onda zaštita od korone može biti samo duhovna.

Ipak, velika i neuništiva moć crkvenih tajinstava – na primjer, kako tvrde, zvonjava crkvenih zvona – možda neće funkcionisati ako čovjek živi u smrtnim grijehovima. Njegova duhovna zaštita je tada probijena, podmukli virus ulazi kroz tu pukotinu i sâma činjenica bolesti otkriva grješnika u njegovoj propasti.

A kad je već tako, kad oboli od virusa, onda mu doktori dođu i, pod krinkom injekcija, ili čak uzimanja krvi za nalaze, još u njega ubrizgaju – „tečni čip“, koji je pečat Antihrista...

I sve to se propovijeda u „pravoslavnome Vatikanu” – Moskvi, duhovnoj, intelektualnoj i patrijaršijskoj katedri „русского мира".

(Autor je ruski pravoslavni bogoslov i univerzitetski predavač filozofije religije)

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR