8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pop navatao neviđenu ribu!

Stav

Tag Video
Comments 14

Pop navatao neviđenu ribu!

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Uvodno objašnjenje: naslov se odnosi na jedno priključenije iz života Miloša Cicmila, predstavljaju ga kao jereja Budimljansko-nikšićke eparhije SPC, paroha novonaseljskoga u Beranama, opslužuje i Beranselo i Zaostro, etc.

Drugim riječima, egida nije, na primjer, neka od nebivalih parafraza „oca Makarija čudotvorca” iz antologijskoga filma „Čudo neviđeno” Živka Nikolića…

O jereju Cicmilu, dakle, srpski portali, ima tome dvije godine, vrištećim žargonom javljaju da je „pop navatao neviđenu ribu”, tj. upecao rekordnu mladicu dugu 106 cm i tešku 10 kg.

Pop se tada razmeće da je, biva, „borba sa golemom pastrmkom u ranim jutarnjim satima potrajala 15 minuta”!

„Ribolov mi je hobi od djetinjstva”, objasnio je Cicmil, dodavši: „Apelujem na sve ribolovce da poštuju kodeks i, ako već žele da neku upecanu ribu odnesu kući, to učine isključivo poštujući zakonom određene dimenzije”, a „mladica je posebno ugrožena vrsta ne samo zbog krivolova, već i zbog nekontrolisane eksploatacije šljunka u Polimlju”.

Sjajno! Je li vratio mladicu u rijeku?

„Činjenicu da svoj najnoviji ulov za priču – uprkos tome što se radi o primjerku veoma ugrožene vrste – ipak nije vratio u rijeku, objašnjava ličnom i procjenom ostalih kolega po štapu i udici da se radi o baš trofejnom primerku”, objašnjava srpski portal.

I tako – pop nije „navatanu” mladicu vratio u rijeku…

Cicmil je opet u fokusu javnosti, jer je Osnovno državno tužilaštvo u Beranama juče dalo nalog za podnošenje krivične prijave protiv njega i još trojice lokalnih sveštenika SPC zbog postojanja osnova sumnje da su 6. maja o.g. izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

A još daleke 2004. Cicmil se, sa još dvojicom srednjoškolaca, ispisao iz nikšićke gimnazije u znak protesta što je tadašnji nastavni predmet srpski jezik preimenovan u – maternji. Školovanje su produžili u Trebinju. Iz toga vremena je i njegova vjerovatno prva izjava za javnost, naravno za srpske „Večernje novosti”.

„U Crnoj Gori se sve pretvorilo u politiku. Hoće da nam oduzmu i identitet, da ne znamo ni ko smo, ni šta smo”, veli tada šesnaestogodišnji Cicmil.

Bilježi se i da je 2007. na izvjesnome Svetosavskome književnome konkursu, na temu „Prekrsti štapom, Sveti Savo, na kući načini nam prozore” – WTF!?! (pročitati opet naslov „teme”) – podijelio sa još dvije srednjoškolke drugu nagradu.

Ama, zalud, Cicmilov fejsbuk profil je močvara nepismenosti. I banalnosti. Sadašnji jerej, slikao se, onomad, kao nadobudni srednjoškolac, ispod četničke zastave, sa sve šajkačom i kokardom, uz godinama kasnije dopisanu (latiničnu!) „ravnogorsku liriku” – citiram, sa izvinjenjem, doslovno:

Ja sam Cetnik majko, ravnogorskog puka

desna mi je majko otsecena ruka...

nije meni majko moje ruke zao

ja bih i svoj zivot za SRBIJU dao...

 

Još Cicmil saopštava da je, logično, fanatični protivnik fudbalske reprezentacije Crne Gore. Uoči baraža za Evropsko prvenstvo crnogorskih fudbalera sa reprezentacijom Češke poručuje:

IDEMO BRACO CESI! NE DAJ MARVI DALJE OD PODGORICKOG ASFALTA.OLEEE!!!

Istim povodom, po fejsbuku boroliče:

oooooooooooooopalaaaaaaaaaaaaaaaa...idemo CESKA MOCNA NACIJO..TRPAJ..hahahahahahahah.lomi,gazi,udriiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!:))))))))))))))))))))tooooooooooo

Hoću da kažem, ikakvu smjernu propovijed, ili nešto što bi barem naslućivalo na odista promišljenu bogoslovsku i crkvenu temu – na profilu jereja Miloša Cicmila naći nećete.

Ne valjaju mu sada ni neidentifikovani rođaci, to su, biva, „cinkare, drukare, informatori, obavještajaci, špijuni”, štaviše, 5. aprila o.g. zapisaće: „U mojoj porodici, konkretno , kategorijski najgori mogući ljudski kalibar, ČAK ispred ubice i lopova”…

Preostaje mi da se zapitam, braćo i sestre, ima li iđe ikoga u blizini ovoga momka da ga poduči što je zaista sveštenički posao?

Na primjer, njegov prvi „pretpostavljeni”, Dragan Ristić, protojerej-stavrofor, arhijerejski namjesnik beransko-andrijevački Budimljansko-nikšićke eparhije SPC – bi li mu mogao biti primjerni mentor? Nažalost, teško taj nekoga može nešto smisleno podučiti kad „mrtav-ladan” u javnoj izjavi krivotvori – i Sveto pismo!

Nakon „molitvenoga hoda” 6. maja o.g. u Beranama, Dragan Ristić, za Amfilohijevu „Svetigoru” – autentičnost izjave potvrđuje „Dan”, i drugi frendli mediji – kaže:

„Mi se ne plašimo jer KAO ŠTO JE HRISTOS KAZAO – ‘MI NIJESMO OD OVOGA SVIJETA’, pa neka onda i oni svoje sudove daju da vidimo o čemu je riječ i je li molitva u Crnoj Gori zabranjena”.

Ali, Isus Hristos nije rekao MI – što bi možda uključivalo Ristića, predatora na mladice, literatu u pokušaju, četnika-početnika i navijača Češke Cicmila i ostale brojne amfilohijevske hibridne zasade kvazibogomoljca i eklisioloških analfabeta.

Ne. ON je rekao – JA!

Samo je jedan Bogočovjek – Sin Božiji, ovaploćeni Bog i Spasitelj.

Razlika je ontološka i apsolutna: da je Hristos rekao MI, ne bi ni bilo hrišćanstva ni izvorne Crkve o kakvoj mi do danas znamo.

Jer Gospod, pred farisejima – a i oni su GA, braćo i sestre, poput Ristića krivotvorili, tada govoraše, ne u množini, nego – JA:

„A Isus im opet reče: ja idem i tražićete me; i pomrijećete u svojemu grijehu; kud ja idem vi ne možete doći… I reče im: vi ste od nižijeh, ja sam od višijeh; vi ste od ovoga svijeta, JA NIJESAM OD OVOGA SVIJETA” (Jovan 8 : 21, 23).

 

 

 

 

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Milica

Dopunila bih još ovaj tekst podatkom da je đed po ocu četnika početnika bio nosilac partizanske spomenice od koje se okoristila cijela uža i šira familija kroz školovanje i zapošljavanje od '45. naovamo. S obzirom na epitete koje je prikačio svojim rođacima vjerovatno je počepao i đedovu spomenicu.

Bbb

@Milos pa normalno da je Kinez.Samo sto mislim da se ne bi lijepo proveo da pljuje po drzavi i pokusava da je rusi kao ovi nasi ,,kinezi".

Kimiig

Jovanoviću, Ipak Ristić malo bolje zna Bibliju od tebe. Ne izvrći je barem, pošto je nisi pročitao. Jovan 17.14 i 16 Ja im dadoh riječ tvoju; i svijet omrznu na njih, jer nijesu od svijeta, kao i ja što nijesam od svijeta. Od svijeta nijesu, kao ni ja što nijesam od svijeta.