9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Proizvedena vakcina protiv korone!

Stav

Comments 6

Proizvedena vakcina protiv korone!

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Dragan Bursać 

Crnogorsko-primorski mitropolit Amfilohije u dokonosti isčekivanja naučno impotentnih stručnjaka izmislio je i vakcinu i lijek za koronu. Ma šta koronu, Risto je našao, kako reče, univerzalan lijek za "mnoge korone".

Svi svjetski stručnjaci već tri mjeseca traže vakcinu protiv COVID-19. Ustala je i velika hjustonska bolnica Methodist i klinika Mayo u Ročesteru, preusmjerili su svoju borbu protiv kancera i sračanih oboljenja, ne bi li pronašli vakcinu. I svi zdravstveno-intelektualni centri od Zapadne do Istočne obale Amerike rade u tri smjene i ništa. Virus je brži, u svojim mutiranim skokovima bježi i izmiče vakcini. Isti je slučaj sa ove, evropske strane Aatlantika. Cjepiva najjednostavnije rečeno nema.

Sa lijekovima je nešto bolja, ali suštinski ista situacija. Opet pojednostavljeno adekvatnog lijeka nema. Ponekad se u terapiji koriste rudimentirani dijelovi na bazi kinina, koji je efikasan u borbi protiv malarije, ponekad je to remedesivir, ali on ima paradoksalne efekte-dok liječi većinu zna biti letalan, bez nama znanog razloga...

Razumjeli ste, lijeka nema niti vakcine. Primorani smo svi zajedno da koristimo srednjevjekovne metode karantina, izolacije i tehnike ograničenih i redukovanih ljudskih socijalnih ponašanja.

Risto vakser za mnoge korone

A kad smo kod srednjevjekovlja, e pa stižu nam odlične vijesti iz tog perioda ljudske egzistencije.

Crnogorsko-primorski mitropolit Amfilohije u dokonosti isčekivanja naučno impotentnih stručnjaka izmislio je i vakcinu i lijek za koronu. Ma šta koronu, Risto je našao, kako reče, univerzalan lijek za "mnoge korone"

Pohitajmo u ponosnu Crnu Goru, koja drži na bijelom ljebu Ristu, da saznamo tajnu čudesne vakcine koja će, ako se dokaže njena efiskanost, postati izvozni proizvod numero uno Srpske pravoslavne crkve.

Sramna zloupotreba sveca

"Prema tome, ako neko hoće, a svi hoćemo, da se iscijelimo od ovog virusa i od drugih virusa, prirodno je da će Dan svetog Vasilija biti dan molitve za iscjeljenje od korona virusa", zaključio je mitropolit u svom biohemisjkom intervjuu podgoričkim Vijestima.

Ček, ček, šta kaže Amfilohije?

Amfilohije, teško je to sad prepričati, opet ucjenjuje vlasti u Crnoj Gori da se što prije pusti, puusti narod pod Ostrog na cjelivanje moštiju. Epidemiološke mjere? Drugi talas korone? Zakonske mjere socijalne distance?

Pihhh pustite te šuplje priče, zna mitropolit najbolje šta je vakcina, a po njemu sveti Vasilije je najbolja vakcina.

Istina je da je religija dugo bila opijum za narod, ali ju je Amfilohije digao na nivo vakcine, srkanveći ponajprije baš tu religiju i baš taj narod.

Jer, nije Amfilohiju do vakcine, kao što mu nije do naroda podostroškog per se, nije njemu niti do neke univerzalne teološke i teleološke istine. Ne!

Ovaj čovjek ima dvije  nakane, a one su rušenje ustavno-pravnog poretka u Crnoj Gori i punjenje kasice-prasice SPC-a, koju je korona, preciznije normalna izolacija dobrano isparznila. Valja servisirati vozni park luksuznih njemačkih limuzina. Valja održavati besporezni život mediteranske pravoslavne bonvivanske elite, valja raskoš u raskoši nastaviti, a ujedno valja, što je politička agenda-praviti opetovani pripremni teren za nastavak neustavnih litija.

I šta radi Risto-Amfilohije, zaziva Svetog Vasilija Ostroškog, ne bi li po ko zna koji put dijelio narod i na djelidbi sebe i svoju organizaciju vazdizao. Cinik bi rekao, đavolji majstor Amfilohije koji jednim udarcem tri, četiri muve pokušava ubiti.

Samo.

Samo u tom mušičarenju, jedina muva je on, koji otvoreno radi protiv države u kojoj živi, dok ispunjava srbijanske ili ruske interese, dok pravi produženi državni udar i dok, naravski, kao bojevu municiju koristi ljudske glave isparnih mozgova i zaspale svece.

Kad je i najliberalnije malo

A šta je uradila Vlada Crne Gore. Pazite, Vlada je dopustila u skladu sa zdravstveno-bezbjedonosnim rizicima okupljanje vjerujuće pastve. Vlada je konkretno precizirala da su obredi mogući pod uslovom da se u vjerskim objektima nalazi najviše jedna osoba na deset kvadratnih metara, a izvan objekta maksimalno 20 osoba, uz distancu od dva metra, sa maskom na licu i dezinfekciju ruku na ulazu u vjerski objekat.

To bi značilo da se i na Ostrogu MOGU održavati vjerski obredi. Ako znamo da u Vatikanu NE MOGU, onda je Vlada Crne Gore postupila liberalno da liberalnije ne može.

Ali avaj, Amfilohiju je do vjerskih obreda i službi kao da lonjskog snijega. On bi sazivao okupljanja koja nemaju veze ni sa Svetim Vasilijem, ni sa Bogom. On bio vatre litijske upaljenje huliganskim bakljama iz Beograda opet na ulicama crnogorskih gradova.

I doći će ljudi 12. maja na Ostrog, na dan slave Svetog Vasillija Ostroškog, da se svecu i Bogu pomole. Ali malo je to za Rista.

E, zato njima treba imaginarna vakcina, kako reče "protiv mnogih korona", jer je u njegovoj stratifikaciji smrtonosna bolest jednaka vlastima u Podgorici, ali i svim ljudima koji misle svojom glavom i koji su odavno prozreli i riječi i djela Srpske pravoslavne crkve.

A njihovo pelcovanje jeste srednjevjekovna dogmatika zilotska koja ispira mozak, utjeruje strah u kosti, stvara nacionaliste, rasiste i ksenofobe. Pa bi bilo najbolje srpskim teoretičarima zavjere koji ispred tek otvorenih seoskih zadruga naprdaju o "BIlu GejCu" i njegovom vakcina-čipovanju, da se koncentrišu na čip zla koji u svojoj retortičkoj vakcinaciji podmuklo ubacjue mitropolit Amfilohije.

Ništa manje i ništa više od toga!

Korona će biti i proći, sa ili bez vakcine, ali pelcovanje protiv zla koje sije Amfilohije sa vojom bratijom, mora početi u glavama izmanipulisanih ljudi. A taj serum, ta antitijela je najteže proizvesti.

Na žalost ljudsku i Božiju!

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Dobri_Duh

Ponavljam: Vlasti su dozvolile da "probni balon" okupljanja na sahrani u Kotoru i "protestnim šetnjama -šutnje" i pozivanjem na "informativni razgovor radi utvrđivanja okolnosti...", sada pukne ida se zakon selektivno primjenjuje. Ponašajte se već jednom kao vlast !

Montenegrin

A prenebregava se jedna cinjenica,da su se pod Ostrog sastajali 2016 kad su organizovali drzavni udar,a sad se vidi da nije slucajno!

Sela i katuni oko Kolašina

Ne uvažavamo ovaj stav za naseg Mitropolit. Čik napiši stav oko nevladine organizacije CPC I Dedeica