Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NATO vladika?

Stav

Comments 16

NATO vladika?

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Ostaje nam, pravoslavna braćo i sestre u Hristu, da provjerimo da li je NATO i nakon 30. avgusta još zločinački Četvrti rajh, ostavština Hitlera i Musolinija, naci-fašistički nastavak turske i austro-ugarske okupacije, teroristička i totalitarna organizacija, tiranija krstaška, inkvizitorska, Napoleonova i boljševička?!...

„Anti-NATO” Amfilohije Radović, mitropolit crnogorsko-primorski SPC, posljednjih mjeseci je utihnuo; nekako od juna i raspisivanja izbora za novi saziv parlamenta Crne Gore.

„Preobraženje” mu se moglo naslutiti u februaru, usred protestnih litija povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti. „Nadam se da, ipak, NATO pakt takvo bezumlje neće podržati iako je možda i malo teža bezumlja podržao otimajući Kosovo i Metohiju, bombardujući nam i rušeći hramove”, rekao je Amfilohije.

Tim Faron i Stiv Bejker, poslanici parlamenta Velike Britanije, oglasili su se ljetos zajedničkim tekstom u „Njuzviku” u kojem pozivaju NATO da podrži Amfilohija (SPC) i opoziciju koju kontroliše, a vladu u Londonu da ih finansira.

 Dva britanska poslanika: NATO da podrži Amfilohija i opoziciju koju on kontroliše, a London da ih finansira!

Zdravko Krivokapić, koga je Amfilohije „blagoslovio” i po objavljivajnju nezvaničnih rezultata u izbornoj noći – potpisao je 9. septembra „istorijski sporazum”!

 

Ne bilježi se Amfilohijeva protivna reakcija na to da će Krivokapić i ostali „jačati i unaprijeđivati saradnju sa NATO savezom”. Nije protivan ni njihovome priznanju nezavisnosti Kosova?

 Krivokapić je i potpisao i izjavio za medije da će se ostati lojalan EU, što znači i sankcijama protiv Rusije! Potpadaju li novi vlastodršci pod onu čuvenu kletvu: „Ko izda Rusiju, dabogda živo meso sa njega otpadalo i neka je proklet!” Još ne znamo. Amfilohije spin vještinama javnost usmjerava na druge teme (obnova Karađorđevićeve kapele na Lovćenu i sl).

 Je li NATO, kako je Amfilohije tvrdio, i sada „stid i sram crnogorske vlasti” – i ovih novih vlasti? Uostalom, da pogledamo izbor onoga šta je Visokopreosvećeni o NATO-u, ali i o sebi, pred Bogom i ljudima, svjedočio…

 „Radi čega postoji NATO pakt? Šta je NATO pakt nego Četvrti rajh? Šta je to nego nastavak fašizma i želja da zagospodarite čitavim svijetom… nastavljaju krstašku, inkvizitorsku, Napoleonovu i boljševičku tiraniju" (Amfilohije, 2013, jun)

 „NATO sada nije odbrambeni savez, već je nacional-fašistički pakt koji nastavlja djelo Hitlera i Musolinija” (Amfilohije, 2015, januar)

 „To nije Crna Gora, sluškinja gorih od sebe, koja postaje šrafić u jednoj militarističkoj, totalitarnoj, terorističkoj, međunarodnoj organizaciji koja se zove NATO” (Amfilohije, 2015, oktobar)

 „Ono što je radio Sultan, to danas, sa drugim idejama i idealima, radi NATO pakt“ (Amfilohije, 2016, jul)

 „Sad se naši glavari kunu u NATO pakt. Vele, bezbjednosti radi. To je bezbjednost koju su davali Musolini i Hitler. To je ta bezbjednost” (Amfilohije, 2016, avgust)

 „NATO je stid i sram Evrope i Amerike i stid i sram crnogorske vlasti koja je prihvatila da te zločince primi za svoje pokrovitelje” (Amfilohije, 2018, maj)

„NATO je nastavio ono što su započeli krstaši u srednjem vijeku, a zatim Napoleon kao i ono što su pokušali da urade fašisti i nacisti. Jednostavno, fašizam i nacizam je nastavak politike NATO” (Amfilohije, 2019, mart).

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Tek tako

Kad zaprti Riato za Afganistan da blagosilja naše momke a bačibi pokoju anatemu na Afganistance jer ne vole Rusiju ....