14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bursać: Autošovinista Zoran Kesić!

Stav

Comments 15

Bursać: Autošovinista Zoran Kesić!

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Dragan Bursać 

Nije, braćo serBska naš Amfilohije morao Land Cruiserom posegnuti do biračkog mjesta, e da bi praviili antifašističku, građansku Crnu Goru! To imamo i sad, šta će nam to?!?!

Čovjek od digniteta, čovjek od pera i pameti, čovjek od istine Zoran Kesić. Bio i ostao. E sad, ovo “ostao“ čini se da je problematično u očima srBskih nacionalista nakon posljednje emisije “24 minuta“ u kojoj se ironično bavio “jugozapadnom srBskom pokrajinom Crnom Gorom”. 

Pa šta je to tolko strašno što je Kesić spomenuo u svojoj emisiji, e da ga je zasulo doslovno sa hiljadu šovenskih komentara? Sprdao se sa Đukanovićem i dužinom njegove vladavine. Ne, nije to. Sprdao se i sa slobodnim opozicionim napjevačima koji poju ”Sviđa ti se, sviđa Abazović Dritan“. Ne, nije ni to. Pomenuo je Bečića i Krivokapića. Ma jok, ništa od toga. 

Postizborni PR Rista Radovića

A onda je Zoran Kesić kazao:

“I zaista glasačima u Crnoj Gori, izgleda se najviše svideo sveti Vasilije Ostroški, koji iz opravdanih razloga nije mogao da učestvuje na izborima, ali je zato iscimao svog PR-a Amfilohija Radovića, da po prvi put izađe na izborno mesto i glasa. Dobro, tehnički izađe iz džipa pa glasa. No iz čega će?!”

I onda je počelo digitalno kamenovanje Zorana Kesića po svim znanim i neznanim ćoškovima internetskim. A opet, zašto?

Pa zato što se Kesić sprda sa narativom koji je u velikosrBske politike poželjan i obavezan čak. Zato što ta politika i taj narativ vide vaistinu Amfilohija Rista Radovića, kao produženu ultranacionalističku ruku, koja će vratiti Crnogorce, ako ne u Jugoslaviju, pošto su je ti isti velikosrbi rasturili, onda u Srboslaviju sasvim sigurno, sve sa zilotskom marionetskom vlašću u Podgorici i (ili) na Cetinju, a koja će biti ruska pravoslavna ekstenzija na toplim morima. Uspio je Kesić tako u dvije rečenice napraviti kompletnu anamnezu i izbora i projekcije želja i trajektorija buduće velikosrBske politke u Crnoj Gori. 

E, zato pljuvačina i verbalni napadi, a takvu količinu nisam vidio godinama. A vjerujte, svojim čulima i svojim kožom osjetio sam slične nebrojeno mnogo puta. 

Ori se mrežama: ”Kesiću drugosrbijansko govno, autošovinisto, bezbozniče, komunisto, udbaško kopile, čoveče bez humora...”

Isijavaju mreže srBske mržnju rijetko viđenu, a sve zbog Kesićeve evidencije Rista kao izborne mašine sui generis sve sa svojim izdresiranim tijelom nedavača svetinja. Zna se Zoran Kesić vrlo dobro, odlično braniti i evidentirati ove šovenske tastatura komadose, pa mu ne bih ja puno pomagao. Uz opasku da sjajno radi svoj posao i da se beskompromisno bavi realnošću, a ne mitomanijom, ostavimo samo na časak Kesića. 

Crna Gora kao jugozapadna srpska pokrajina

Ima nešto drugo, a prvotnije. Zašto, zašto za ime Boga te tzv. pobjedničke demokratske snage ne slave svoju pobjedu, zašto se ne okrenu toj ružičastoj relanosti i zašto ne preskoče jednog beogradskog novinara i komičara?

Pa zato što se jebe tim patriotama serbskim i za Kesićem, i za demokratijom, kao što im se jebalo i za “Milinom tiranijom“. Nisu oni slavili niti litijali, e da bi sad gledali Crnu Goru u NATO paktu, na vratima EU, kako se demokratski razvija sve sa ”diktatorom Milom“ na čelu zemlje, a koji je u jednom procentu izgubio i priznao ne svoj nego partijski poraz. Šta je njih briga???

Tim i takvim treba trojanac Dritan da njihove pulene uvede na vlast, da bolduju srBstvo i satanizuju crnogorstvo, pa da za godinu na usiljenom popisu prikažu kako je Crna Gora država Srba, od 50% plus onaj jedan Dritan, e da bi se mijenjao Ustav, a sve u cilju stvaranja, kako Kesić na početku mudro primijeti, jugozapadne srpske pokrajine. Eto, to je bio i ostao jedini cilj. 

Bespućima Land Cruiserom

Inače, litijaši se bune:

Ovo, ovako ne ide. Pa nismo mi, braćo rođena u krstu, litijali po snijegu i angažovali što autobuse Hercegovaca, što marketinške timove da nam prave propagandni epski materijal, e da bi sad stremili NATO-u sve sa Dritanom na čelu?! Nije, braćo serbska naš Amfilohije, morao Land Cruiserom posegnuti do biračkog mjesta, e da bi pravili antifašističku, građansku državu. To imamo i sad, šta će nam to?

Eto tako misli zajapurena velikosrBska glava dok se virtuelno svađa sa Kesićem. 

A znate, kako se kaže, ako hoćeš  u pustinju možeš Land Roverom, ali ako se iz nje namjeravaš vratiti onda ti treba Land Cruiser. To izgleda najbolje zna Risto Radović, kome se valja vratiti na puteve sigurne zilotske slave, sve sa svojim četama posilnih i koji to mora raditi brzo i jako, inače će mu neko u Moskvi pripisati, gluho bilo, kakav reformski status i kurs, pa eto ti problema. 

Jer, vidite šta se dešava, litijaši, oni nemirnijeg duha, sami su počeli prozivati Rista i tražiti cjenovnik tojotinog najraskošnijeg džipa. Znate, njima nije obećavana nekakva, Bože me zakloni, ovakva Crna Gora, nego baš ona, ponavljam što je rekao Zoran Kesić na početku svog priloga, jugozapadna srpska pokrajina. Nije nijma, kako da vam kažem, do te nekakve demokratije! Risto je obećao sve suprotno dok su ubudale zimljivo orbitirali oko crkava u doba korone. Srednjevjekovlje, zilotizam, pravoslavi talibanizam, ultranacionalizam, rehabilitaciju fašizma i četništva...Zar nisu to vrijednosti na kojima počiva crnogorska kontrarevolucija???

Kad je ljubav prema Rusiji jača od pameti

Nego, majku mu, kakve veze sa svim ovim ima Rusija? Kesić nam kroz šalu prikazuje koliko se Srbija “ne meša”, ali Rusija, šta je sa njom? E, ima i to:

”Ko bio protiv jednovjerne, jednokrvne, jednojezične Rusije, dabogda živo meso od njega otpadalo! Proklet bio tri puta i tri hiljade puta”, onomad prokunu Risto Sotona Radović u svom nastupu ”pacifizma”. Ostaće zauvijek nejasno zašto pomenu Rusiju, valjda je trebalao Crnu Goru, ali neće podsvijest nego jezikom pravo. 

Na koncu, umjesto zaključka, zaista su mračne snage mislile, lako ćemo, ali se nisu nadale otporu zdravog razuma, a zdravog razuma ima, da je koliko crno ispod nokata, i u Beogradu i u Banjaluci. I taj zdrav razum zna da Crna Gora nije nikakva srBska ekstenzija, nego samostalna, nezavisna, sekularna država, e da je i nje koliko crnog ispod nokata, ali je ima. Itekako ima!

A nazvati Zorana Kesića autošovinistom, to je valjda najveći kompliment i pohvala ljudskosti koju jedan čovjek može dobiti u vremenu zla. 

 

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Stefan Crnjaković

Da desnica zna više nego što zna ne bi bila desnica. Da levica zna više nego što zna ne bi se toliko napatili.

Nenad

Jedini komentar koji može biti na ovaj tekst je da je svaka reč,zarez i tačka na svom mestu.Najviše oni koji pljuju po izgovorenim rečima Zorana Kesića su sebe prepoznali u njima,te im , valjda,nekako krivo beše što su i oni razotkriveni javno . Vreme će pokazati istinitost reči Zorana...sačekajmo