8 °

max 19 ° / min 8 °

Subota

27.04.

19° / 8°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora - zemlja čuda: Od koga Abazović štiti državne interese u pregovorima?

Stav

Comments 6

Crna Gora - zemlja čuda: Od koga Abazović štiti državne interese u pregovorima?

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Stefan Todorović

Da je Crna Gora zemlja čuda, potvrđuju i određeni segmenti iz današnjeg intevjua lidera koalicije Crno na bijelo, Dritana Abazovića, priređenog u „Vijestima“. U svakoj, uslovno rečeno, normalnoj državi u pregovorima oko sastava nove vlade ne bi trebalo da su prisutni antidržavni elemenati. Ali Crna Gora ne bi bila čudo prirode da u njoj ne žive i fantastična bića zvana "političari.“ Ona svakodnevno začuđuju svoje građane svojim djelovanjem koje je nedokučivo razumu običnog čovjeka. Zato građane Crne Gore ne treba da čudi što "političari" iz koalicije Crno na bijelo pregovaraju o novoj crnogorskoj vladi s pojedincima i partijama kojima nijesu primarni državni i nacionalni interesi Crne Gore.

Na pitanje, za koje resore unutar nove vlade je URA zainteresovana, Abazović odgovara: 'Koalicija 'Crno na bijelo' ima neke preferencije, ima ljude koji mogu faktički da pokriju sve resore. Ali mi smo tu korektni i sva priča da se bavimo ucjenjivačkom politikom nije na mjestu. Imamo obavezu prema građanima da zaštitimo interese države i od toga se nećemo pomjeriti milimetar. Ne tražimo za sebe, nego da ljudi koji su stoprocentno lojalni ovoj državi budu na određenim funkcijama, naročito koje se tiču sektora bezbjednosti. Za takvu politiku imamo iznenađujuće veliku podršku i razumijevanje međunarodne zajednice.' – dobro je za građane Crne Gore da URA ima obavezu prema njima, da zaštiti državne interese i da se od toga neće pomjeriti milimetar.

Pitanje je samo s kim to oni pregovaraju pa moraju u pregovorima da štite državne interese. Zar nije prirodno da i njhovi pregovarači s druge strane stola budu stoprocetno lojalni ovoj državi. Očigledno su samo stoprocentno Crnogorci što ne podrazumijeva i stoprocentnu lojalnost državi Crnoj Gori. Srećom URA u zaštiti državnih interesa ima „iznenađujuće veliku podršku i razumijevanje međunarodne zajednice.“ Zbog toga se moramo zahvaliti međunarodnoj zajednici što daje URI podršku da u pregovorima oko nove vlade brani državne interese Crne Gore. Sigurno i oni u svojim državama pregovaraju sastavljanje nove vlade s ljudima koji ne rade u interesu njihovih država.

Dalje Abazović nastavlja: 'Ne želeći da bilo koga omalovažim, ili iskažem negativno mišljenje prema politici drugih koalicionih partnera, mislim da smo jedina partija koja je otvoreno bila za evroatlantski put Crne Gore. Koalicija 'Crno na bijelo' je funkciju premijera sa velikim zadovoljstvom prepustila g. Krivokapiću nosiocu liste “Za budućnost Crne Gore”, koja je je osvojila najveću podršku građana i isto tako sa velikim zadovoljstvom glasala da se Aleksa Bečić izabere za predsjednika Skupštine' – zanimljivo da URA kao partija koja je otvoreno bila za evroatlanski put Crne Gore, sa velikim zadovoljstvom prepušta funkciju premijera partiji koja je otvoreno bila protiv evroatlanskog puta Crne Gore. Ovu mudru političku odluku teško može shvatiti običan čovjek, što potvrđuje da su „političari“ u Crnoj Gori fantastična bića čiji potezi su samo njima znani. A kako vidimo oni ne mare ni za činjenice, jer najveću podršku građana Crne Gore osvojila je koalicija „Odlučno za Crnu Goru“, a ne koalicija „Za budućnost Crne Gore.“

Abazović svoj impresivan odgovor završava riječima: „Ako je za nekoga ucjena da treći koalicioni partner traži nešto, ne za sebe već u cilju zaštite nacionalnih interesa Crne Gore, onda ja to smatram nekorektim…“ – stvarno je nekorektno pregovarati sa ljudima kojima cilj nijesu nacionalni interesi Crne Gore. Ali ipak moramo dati podršku fantatičnim bićima zvanim „političari“ iz koalicije Crno na bijelo, jer se izgleda jedino oni zalažu za nacionalne interese Crne Gore u pregovorima oko formiranja nove vlade. Pitanja za čije interese rade druge dvije koalicije tokom pregovora za novu crnogorsku vladu možda nam prosvijetle riječi nekog drugog političara ili barem crkvenog velikodostojnika.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Vn

U toj vladi samo neće biti Crnogoraca, a većinu glasova dobili podržavaoci suverene Crne Gore, Crnogorci , Bošnjaci, Albanci i Hrvati , a i neki Srbi kojima je država u kojoj žive na prvom mjestu.Sad Abazović pravi vladu sa onima od kojih treba da je grčevito čuva.

haker

"BRane interese gradjana" od interesa vecinske CG, tj Crnogoraca ? Koga ti branis Abazovicu, srbijance u CG od Crnogoraca, Bosnjaka, Albanaca...? pa vi se sprdate sa vecinskom CG! pocecemo i mi sa protestima, pa ces na vlasti biti vrlo kratko! Jer vas drugar Carevic vec krsi sve sporazume! kukala vam majka udarili ste na Crnogorce, kukala vam majka!!!!!