28 °

max 31 ° / min 19 °

Četvrtak

25.07.

31° / 19°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bursać: Crnogorska vojska od sebe otima svoju zemlju???

Stav

Comments 16

Bursać: Crnogorska vojska od sebe otima svoju zemlju???

Autor: Antena M

  • Viber
Jedan je to od rijetkih ili baš jedini trenutak u istoriji čovječanstva u kome prve glave političke i vjerske tjeraju svoju vojsku sa svoje teritorije, pa se ta vojska sve sa starješinama bruka povlačeći se od nekoliko baba, jednog mališana, par konja i 10 pijanih aktivista. 

Za Antenu M piše: Dragan Bursać

Bruka na Sinjajevini

Rat za Sinjajevinu! Na Sinjajevini pakao! Digla se kuka i motika! Rat za Sinjajevinu se nastavlja, vojske Crne Gore i NATO ne mogu da zauzmu planinu! Dečak brani svoju planinu: Mališan na Sinjajevini u pripravnosti čeka NATO vojnike (foto). Crnogorska vojska potučena do nogu! Velilka pobeda nad NATO snagama na Sinjajevini!

Par konja, babe, mališan, Joanikije i Krivokapić

I tako dalje i tako bliže, urliču srbijanski smećarski tabloidi vijesnici ratova i crne ptice zloslutnice o najavljenoj pa otkazanoj vojnoj vježbi na palnini Sinjajevini, dižući na nivo heroike izvijesnog Milana Sekulovića iz Građanske inicijative “Sačuvajmo Sinjajevinu“, koji predvodi nekakve opskurne narodne straže. Inače ovaj “ekološki“ pokret koji ne dozvoljava da vojnici Crne Gore u svojoj zemlji održe vojnu vježbu, navodno je potpuno nestranački i apolitični skup pojedinaca sve uz guslarske pjesme, par folklornih baba koje brišu suze krajem od marame, nekoliko pijanaca zapjevača i narikača te par brdskih konja statista. A bogme, ovaj “apolitični“ skup podržao je vladika budimljansko-nikšićki Joanikije i mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić.

Dakle, šta imamo ovdje? Imamo najgnusnije ratno huškanje iz dvedesetih in vivo od strane srbijanskih medija, ratno huškanje koga se ne bi ni rahmelti Milošević postidio, imamo srbofilsko novo rukovodstvo Crne Gore i SPC, naravno. I imamo, glas razuma Vojske CG i Ministarstva odbrane koje sprječava dalju eskalaciju.

Rezulatat je? 

Bio to jedan od rijetkih ili baš jedini trenutak u istoriji čovječanstva u kome prve glave političke i vjerske tjeraju svoju vojsku sa svoje teritorije, pa se ta vojska sve sa starješinama bruka povlačeći se od narečenih baba, konja i pijanih aktivista. 

Poraz Crnogoraca! Pobjeda mještana, kliču srbijanske ratne toalet- novine, postavljajući nezakonito fotografiju djeteta, koje brani nešto od nečega. Crnogorci kapitulirali, urliču beogradske medijske fabrike smrti, što su uvijek svojim vamiprskim perima i tuđim životima znale solidno ratovati za sve srpske poraze!

I sve je to tako, osim što ništa tako nije!

Vojska nije dobro došla, osim ako nije srpska

Zamislite da su na Sinjajevini vojnu vježbu održali vojno nesposobni Aleksandar Vulin sa srpskim oficirima, srpskom vojskom i uz prisustvo istočnog srpskog autaraha Vučića i zapadnog Dodika? Pa “aktivisti“ bi ih sa solju i hljebom dočekali i možda bi im upravo onaj ”mališan” što po naređenju “brani Sinjajevinu" ljubio trobojku. To bi se pucalo i gdje se pucalo nije. To bi haubica, haubicu pratila. To bi tenkovi orali uz i niz planinu. Ekologija? Jebo ekoligiju, to su naši, drali bi se “protestanti“.

Jer, to je sva istina i sva nesreća Crne Gore u ovom momentu.  Najveća muka je gledati buduće rukovodstvo državno kako likuje nad brukanjem sopstvene vojske uz amin i mentalno-duhovno asistiranje SPC-a. 

Pa tako i treba shvatiti izjave onih koji se pitaju i u sramotu zavijaju crnogrsku vojsku, dakle izjave premijera i jednog crkvenog velikodostojnika. 

Kažeš ekologija, a misliš Velika Srbija

Kako je navedeno u saopštenju Eparhije budimljansko-nikšićke, vladika Joanikije tako je izjavio da će, ukoliko ta vježba bude izvedena, ugroziti jedinstvenu prirodnu sredinu, dok je Krivokapić rekao da najavljena vježba vojske predstavlja akciju protivnu opštem dobru i javnom interesu Crne Gore. 

Aha, ovdje imamo vladiku-ekologa, kome ne smetaju silni neoporezovani crkveni posjedi što oru vodene njive po Jadranu, dok se vladike vozikaju u najmanje V8 mašinama i imamo jednog, kako da ga nazovemo, ljubitelja kapljice kome je vježbanje domaće vojske protivno opštem dobru (sic!). 

Pa mandataru dobri, šta bi to bilo “opšte dobro“ za Crnu Goru? Da srpski tenkovi sa trobojkama izađu na Sinjajevinu? Da se sa Sinjajevine začuje Marš na Drinu, pa da se onda radijalno spusti po cijeloj Crnoj Gori? Jel' to opšte dobro Crne Gore??? Jel' neočetništvo sa ruskim integracijama “opšte dobro“ novog Srpskog sveta?

Naravski da nije, ali jeste opšte dobro DF-a, jeste opšte dobro eksperata sa četiri “S” , jeste opšte dobro četnika i jeste opšte dobro korisnih Dritanovih idiota. 

Brukati svoju vojsku pred očima svijeta, NATO pakta, koji donira i vojnu i civilnu opremu, a najviše brukati svoju vojsku pred sopstvenim narodom predstavalja pripremu, propedeutiku po kojoj će crnogorska vojska u Crnoj Gori biti beskorisna i nepotrebna jer nije za “opšte dobro“. A to opšte dobro, kako je krenulo, uključivaće većinski srpski popisan narod u Crnoj Gori, koji se stidi i grsti svoje vojske i kome je srpska vojska u srcu. 

Na koncu treba reći, svaki put kada je beogradsko kvazinovinarsko smeće poturalo laži o srpskoj ugroženosti sve sa uplakanim starcima, babama i mališanima, dok su istovremeno gurali svoje velikosrpske interese u prvi plan, ostajali su i bez zemlje i bez naroda i bez obraza. 

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

@Mićo Bogdanov , možeš li nam reći koliko se stoke izdiže na tih, cca 800 km2 površine?

ljubiteljima pašnjaka

Ovo je borba za prevlast dvije eparhije, Amfijeva je "pobedila" Mila a Joanikijeva vojsku!Ovo su marifetluci SPC i nedoraslogDritana.Ekologija za njih znači sve čisto od Crnogoraca i crnogorskog!"Na ludilo treba motriti stalno"reče Šekspir a Njegoš"U pamet se dobro Crnogorci"!Taj vam naum neće proći