11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko je smjestio Benu Volasu?

Stav

Tag Gallery
Comments 9

Ko je smjestio Benu Volasu?

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Darko Šuković

Ako je vjerovati saopštenju Vlade Crne Gore, a Rene Dekart je mislio na Zdravka Krivokapića kad je upozorio da u sve treba sumnjati, britanski "ministar odbrane Volas rekao je da se divi hrabrosti i snazi Crne Gore koja uspijeva da se odupre spoljnim uticajima"! Budibogsnama i da se prekrstimo tri puta i tri hiljade puta!

Neko je gadno smjestio Benu Volasu!?

Ili je državna sekretarka, barunica Goldi slabo skapirala stvari tokom nedavnog krstarenja Crnogorskim primorjem ili je ambasadorka Karen Medoks poslala nečitku depešu... "il' je nešto grđe od oboje"?

Šta god da je, očito je da ni britanska diplomatija i obavještajna služba nijesu što su nekad bile. Nema više Šona Konerija i Rodžera Mura, ostale samo loše imitacije 007.

Čime drugo objasniti što ministar odbrane Velike Britanije čestita proizvodu spoljnih uticaja, odbranu Crne Gore od spoljnih uticaja? Kako objasniti što ministar Volas ne zna da Zdravko Krivokapić ne bi vidio fotelju predsjednika Vlade ni na televiziji, da nije bilo ključnog uticaja države i Crkve Srbije i službi Rusije? I da su napadi srpskih tabloida na "crnogorskog" premijera ad hominem prirode, a ne sajber rat protiv Crne Gore. Pobjedu u hibrirdnom ratu protiv Crne Gore, u Beogradu i Moskvi proslavili su 30. avgusta uveče. D.J. Vučićević samo je nervni otrov kojega Aleksandar Vučić "s mjerom pali i prema mjeri gasi".

Krivokapić sa baronesom Goldi; Foto: Ministarstvo odbrane UK/flickr.com

Milenijima kasnije ponavljaju se, izgleda, razlozi zbog kojih se Heraklit razočarao u demokratiju. Administracije nekih država-paradigmi demokratije na udarničkom su poslu da u zdrav mozak domaće i međunarodne javnosti usade fejk slike kao istinu: Krivokapić je branič Crne Gore od Srbije, Bečić umjereni političar centra i evropejac, a Abazović ikona građanskog, sekularnog i multietničkog karaktera naše države!!!

Pa ko je, onda, ovdje i sada, u koaliciji sa otvoreno euroazijskim i od šponde sakriveno kleronacionalističkim Demokratskim frontom???

Zbilja, zašto, gledano sa Zapada, svi mi na Balkanu izgledamo jednako idioti? Zašto, "O zašto" (Oliver Dragojević), mislite da nijedna zapadnobalkanska glava neće poroditi zaključak: sama ideja da bi Dritan Abazović mogao govoriti 11. jula u Potočarima sramotna je politička zloupotreba žrtava genocida u Srebrenici! Zar kosti tih nesrećnika treba da posluže za posipanje pepelom istine: GP URA trebalo je godinu da "znakom" genocid "označi" taj "strašni zločin"; učinila je to kad je izračunala da time više dobija u ambasadama, nego što gubi kod koalicionih partnera; a i danas je koaliciono zagrljena sa politikom koja slavi Ratka Mladića i Radovana Karadžića; sa politikom koja ironizira pišanje po spomeniku Ljubu Čupiću...

Stvarno, ako nam još "zapadni prijatelji" kažu da je Zdravko Krivokapić branič interesa države Crne Gore od Crkve Srbije; ako GP URA još jednom organizuje partijski kongres na neki antifašistički datum, a njeno mlado rukovodstvo "prošeta" Beogradom majicu sa likom Ljuba Čupića; ako se Aleksa još jednom zagrcne dok se kune u posvećenost pomirenoj, evropskoj Crnoj Gori... vidim mase kako dižu ruku na sebe ili hodočaste u Dobrotu.

Pored poznatijeg Bena Volasa, barem onakvoga kakav je bio u dresu Detroit Pistonsa, takvi igrači ne bi mogli proći.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Misko

Da se razumijemo 21 tona kokaina je preslo sve granice dobrog ukusa,ambasade UK i USA su nam objasnile da to vise ne ide,i to je to!

Đoko Orlandić

V Britanija predstavlja Krivokapića kao branioca CG od spoljnih uticaja. Ne bi me čudilo(koliki su pokvareni licimjeri) da uskoro V. B. saopšti da su Mladić i Karadžić bili branioci Srebrenice od genocida. To će VB i uraditi ako im zatreba, te i sklopiti sporazum sa Karadžićem čim ga prebace u V.B.