16 °

max 16 ° / min 11 °

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zašto je sve pošlo u tri lepe? I što činjeti

Stav

Comments 15

Zašto je sve pošlo u tri lepe? I što činjeti

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Zato jer je data podrška za formiranje Vlade Dritana Abazovića. Time je rastočena energija Belvedera i slomljena kičma suverenističkim snagama.

Zato jer je gušena svaka inicijativa da se organizuju protesti povodom potpisivanja Temeljnoga ugovora. Time se izgubila jaka poluga za akciju.

Zato jer se suverenističke i proevropske partije zbog sebičnosti nijesu dogovorile oko vlasti na Cetinju. Time je ubijena ideja o objedinjavanju snaga.

Zato jer nije došlo do promjene struktura proevropskih snaga. Time su u kreiranju strategije, ideja i funkcionisanja tih snaga ostali isti ljudi koji su mahom krivi za sunovrat 2020.

Zato jer se za dvije godine nije radilo po novim standardima već po matrici po kojoj je proevropski blok funkcionisao do 2020.

Zato jer se svaki kritički ton na račun politike proevropskoga, suverenističkoga bloka od intelektualaca koji mu ideološki pripadaju, gledao kao neprijateljski i antipartijski.

Zato jer je zakazao rad s međunarodnom zajednicom i lobiranjem.

Zato jer se nije desilo objedinjavanje svih potencijala i preduprijedila agresivna anticrnogorska propaganda.

Što dalje?

Prihvatiti činjenicu da je sve propalo i zidati iznova. Śesti za sto i dogovoriti novi vid borbe. Vaninstitucionalni, jer institucije Crne Gore ne postoje. Tačnije, postoje, ali njima upravljaju lutke Aleksandra Vučića. Napraviti Vladu u sjenci i pokrenuti domaću i međunarodnu kampanju za spas Crne Gore.

Ukoliko ne bude oštrijeg odgovora na Vučićevu sukcesiju Crne Gore, dragi građani koji volite ovu zemlju, slobodno možete tražiti sreću vani, jer za one koji se ne uklapaju u svetosavski ram u njoj nema mjesta.

Zato, AKCIJA SAD!

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krs

@Ljiljana ne izvrcite cinjenice,da su na vrijeme branili drzavu ne bi ni doslo do ovakvog gazenja Ustava!Bilo je toliko propustenih prilika od potpisivanja ,,Temeljnog'' ugovora,smjene ministara itd a od suverenista samo twit!Zasto se poslanici nijesu sinoc pojavili medju gradjane,sto kalkulisu!?

O_tuge

A, zato sto tako odgovara nekome iz nasih redova, moje zalosne, tuge crnogorske, mrcili se, ka' ste!

Svetlana M.

Bobane, davno sam rekla, još u doba ,,apostolske vlade” da samo i JEDINO FCJK moze pokrenuti borbu za spas ove nesrećne nam mučenice, od države. Studenti te podrzavaju, a to je najvaznije,kao što znaš. FCJK=ISTINA I PRAVDA ZA CRNU GORU