24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Španiji uhapšeno deset osoba koje su finansirale Al Kaidu

Izvor: Ilustracija; Foto: Beta

Svijet

Comments 0

U Španiji uhapšeno deset osoba koje su finansirale Al Kaidu

Izvor: Agencije

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Španska nacionalna policija poremetila je zločinačku organizaciju koja je finansirala terorističke snage Al Kaide, kompleksnom operacijom u kojoj je uhapšeno deset osoba i izvršeno 14 pretresa, saopštio je Europol.

Operacija, u kojoj je učestvovalo više od 350 policajaca, obavljena je u španskim gradovima Madridu, Valensiji i Toledu, navodi se u saopštenju.

Europol je podržao španske vlasti sa tri eksperta iz Evropskog centra za borbu protiv terorizma i dva eksperta opremljena mobilnim kancelarijama i forenzčkim uređajima da pomognu u istrazi na licu mjesta.

Informacije prikupljene tokom operacije analizirane su i razmijenjene u realnom vremenu i odmah ubačene u baze podataka Europola.

Lideri kriminalne organizacije su porodični klan koji je počinio poreske prevare i krivična djela pranja novca masovnom upotrebom lažnih faktura, dobijenih nezakonitim poslom koji su godinama sprovodili.

Prihodi od njihovog ilegalnog posla poslati su u Siriju preko sistema Havala, što je omogućilo transfer novca bez fizičkog transporta gotovine, kako bi se podržale terorističke paravojne grupe Al Kaide u sirijskom regionu Idlib.

Organizacija je dio ogromne međunarodne tajne strukture, s ciljem napada na zapadni ekonomski sistem kao oblik terorizma.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR