9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Desetoro djece nastradalo zbog tropske oluje Klodet u Alabami

Svijet

Comments 0

Desetoro djece nastradalo zbog tropske oluje Klodet u Alabami

Izvor: Rojters/AP/Glas Amerike

Autor: Antena M

  • Viber

Deset osoba, među kojima je devet djevojčica i jedan mladi otac, poginuli su kada su se jedan autobus i više vozila sudarili na autoputu u Alabami za vrijeme tropske oluje Klodet, saopštili su nadležni.

Devetomjesečna beba i njen 29-godišnji otac poginuli su u lančanom sudaru oko 18 vozila, među kojima je bio autobus omladinskog ranča Udruženja šerifa Alabame, koji je prevozio osam djevojčica mlađih od 17 godina, saopštio je šerif okruga Batler, Deni Bond.

Na ranču žive "djeca školskog uzrasta iz Alabame koja su bila zanemarivana ili zlostavljana u svojim porodicama", dodao je šerif. Osmoro djece koja su poginula u nesreći vraćalo se na ranč poslije nedjelju dana provedenih na plaži Golf Šors, na obali Meksičkog zaliva. Autobus se zapalio poslije sudara.

Uzrok sudara na autoputu između Grinvila i Fort Depozita se još istražuje ali se sumnja da su vozila proklizala. Nesreća se dogodila oko 2:45 po lokalnom vremenu, na, za lokalce, ozglolašenoj nizbrdici koja vodi ka mostu iznad jednog rukavca. "Ovo je najgora nesreća u istoriji našeg okruga", izjavio je šerif Bond za Rojters.

Direktorka ranča u okrugu Talapusa, Kendis Gali, je spašena i hospitalizovana u Montegomeriju, ali se ne zna u kom je stanju. 

"Ovo je najveća tragedija koju sam lično doživio", ispričao je za Asošijeted pres Majkl Smit, direktor Kampova za mlade, koji se vratio sa putovanja u drugom autobusu i nije vidio sam udes.

"Riječi ne mogu da opišu ono šta sam vidio", rekao je Smit na mjestu nesreće koje je posjetio u subotu.

"Volimo ove djevojčice kao sopstvenu djecu."

Za to vrijeme, 24-godišnji mladić i trogodišnji dječak su poginuli kada je drvo palo na njihovu kuću nadomak grada Taskalusa. Drvo se srušilo zbog snažne kiše koja je zahvatila sjevernu Alabamu.

Prethodno je napadalo oko 30 centimetara kiše zbog tropske depresije Klodet.

Vjetrovi koji prate Klodet u nedjelju su nastavili da duvaju brzinom od oko 45 kilometara na sat.

Meteorolozi nacionalnog centra za upozoravanje na uragane prognozirali su da će depresija ponovo prerasti u tropsku oluju u ponedjeljak, iznad istočnog dijela Sjeverne Karoline, prije nego što ne krene ka Atlantskom okeanu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR