9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bivši savjetnik ruske vlade: Putin je depresivan i bolestan, ovaj snimak to pokazuje

Izvor: Screenshot

Svijet

Tag Video
Comments 1

Bivši savjetnik ruske vlade: Putin je depresivan i bolestan, ovaj snimak to pokazuje

Izvor: Index

Autor: Antena M

  • Viber

Snimak na kojoj Vladimir Putin čvrsto drži sto tokom sastanka podstaklo je nagađanja o zdravlju ruskog lidera, piše Telegraph.

Šef Kremlja je na snimku prikazan kako razgovara sa Sergejom Šojguom, ruskim ministrom odbrane, o situaciji u Mariupolju. Šojgu izvještava Putina da je Mariupolj pao, a Putin mu na tome čestita.

No Putinovo držanje podstaklo je pitanja o njegovom stanju, za koje neki posmatrači tvrde da se naglo pogoršalo od početka rata 24. februara. Ruski predsjednik je tokom sastanka bio pogrbljen u stolici i nije htio pustiti ivicu stola koji je čvrsto držao desnom rukom.

Šojgu, za kojeg su neki sugerisali da se nije pojavljivao u javnosti zbog lošeg zdravlja ili neslaganja s Putinom oko rata u Ukrajini, pročitao je svoje kratko obraćanje Putinu s papira.

"Depresivan i lošeg zdravlja"

Anders Aslund, švedski ekonomista i bivši savjetnik ruske vlade, rekao je da snimak sastanka pokazuje kako su oba Rusa "depresivna i lošeg zdravlja". "Šojgu mora čitati svoje komentare Putinu i teško govori, što sugeriše da su glasine o srčanom udaru vjerovatno tačne. Loše izvođenje", dodao je.

I ranije su se pojavljivale špekulacije o Putinovu zdravstvenom stanju. Ruski medij Project - zabranjen u Rusiji, a koji funkcioniše iz inostranstva, objavio je nedavno da Putina stalno prati ljekar specijalizovan za rak štitnjače te da ruski predsjednik od početka invazije pati od brojnih zdravstvenih problema.

Nagađanja o Putinovom zdravlju

Pišu da Putina na putovanjima redovito prati i neurohirurg, pa i više ljekara. Project je, nadalje, objavio kako se Putin 2020. susreo s voditeljem Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra za endokrinologiju Ivanom Dedovom, šefom Putinove najstarije kćeri Marije Voroncove.

Project je naveo i da je Putin pet puta iznenada nestajao zbog medicinskih problema. Kremlj je već ranije demantirao tvrdnje prema kojima je Putin bolovao od raka, a isto su učinili i sada. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je putem ruskog medija Pravda poručio kako priče o Putinovu raku štitnjače nisu istinite, kao ni izvještaji da je ruski predsjednik podvrgnut operacijama. Peskov je takve tvrdnje nazvao fikcijom i lažima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

milan

To je ocigledno i laiku. On je bolestan, ali strasno je u svemu tome sto od njega zavisi sudbina ove planete. Da je Hitler posjedovao takvu moc sigurno bi je iskoristio u momentu sloma.