15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šef Vagnera poslao poruku Putinu: Ostvarili smo cilj, staviti tačku na specijalnu vojnu operaciju

Svijet

Comments 0

Šef Vagnera poslao poruku Putinu: Ostvarili smo cilj, staviti tačku na specijalnu vojnu operaciju

Autor: Antena M

  • Viber

Vođa ruske plaćeničke vojske Vagner Jevgenij Prigožin je u komentaru koji je objavila njegova pres-služba rekao da bi proglašenje kraja „specijalne vojne operacije“ u Ukrajini i zadržavanje fokusa na okupiranim teritorijama bilo idealno za tu zemlju.

„Za vlasti (Ruske Federacije) i za društvo u cjelini, neophodno je staviti tačku na specijalnu vojnu operaciju. Idealna opcija je da se objavi kraj specijalne vojne operacije i obavijesti da je Rusija postigla rezultate koje je planirala i mi smo to u izvjesnom smislu zaista i ostvarili. Uništili smo ogroman broj vojnika Oružanih snaga Ukrajine i možemo da izviještavamo da je naš zadatak ispunjen", rekao je Prigožin.

„Teoretski, Rusija je to već postigla tako što je uništila veliki dio aktivnog muškog stanovništva Ukrajine i zastrašila drugi dio koji je prebjegao u Evropu. Rusija je odsjekla Azovsko more i veliki dio Crnog mora, okupirala veliki dio teritorije Ukrajine i stvorila kopneni koridor do Krima“, dodao je on.

Na kraju dodaje da je protiv bilo kakvih pregovora sa Ukrajinom.

Institut za rat (ISV) u svojoj novoj analizi tvrdi da Prigožin trenutno svojim izjavama priprema teren za uspjeh ukrajinske kontraofanzive. Juče je i njegova pres služba objavila esej u kojem navodi da bez obzira na sve Rusi treba da nastave da se bore.

U eseju on tvrdi da je veća vjerovatnoća da će predstojeća ukrajinska kontraofanziva uspjeti nego propasti. On je takođe odbacio mogućnost bilo kakvih pregovora sa Ukrajinom koji bi uključivali rješenje i lišili Rusiju teritorije koju je do sada osvojila.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR