22 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uhapšena novinarka koja je pratila suđenje Navaljnom i zabilježila njegov posljednji snimak

Izvor: screenshot/facebook/Antonina Favorskaja

Svijet

Tag Video
Comments 0

Uhapšena novinarka koja je pratila suđenje Navaljnom i zabilježila njegov posljednji snimak

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Novinarka koja je napravila posljednji snimak ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog prije njegove smrti, Antonina Favorskaja, privedena je u policiju.

Favorskaja je pratila suđenja Navaljnom nekoliko godina, a organizacija za slobodu medija Reporteri bez granica izjavila je u četvrtak da je ona jedna od šest novinara širom zemlje koji su tokom ovog mjeseca lišeni slobode.

Ruske vlasti pritvorile su je kasno u srijedu i optužile je za učešće u "ekstremističkoj organizaciji" objavljivanjem na društvenim mrežama Navaljnijeve fondacije za borbu protiv korupcije, saopštila je ruska grupa za ljudska prava OVD-Info.

Portparolka Navaljnog Kira Jarmiš rekla je da Favorskaja nije ništa objavila na platformama fondacije i sugerisala da su je ruske vlasti targetirale zato što je radila svoj posao kao novinarka.

OVD-Info je saopštio da je Favorskaja prvobitno privedena 17. marta nakon što je položila cvijeće na grob Navaljnog. Provela je 10 dana u zatvoru nakon što je optužena za neposlušnost prema policiji, ali kada je taj period pritvora istekao, vlasti su je ponovo optužile i naredile da se pojavi u petak u Basmanskom okružnom sudu u Moskvi, saopštio je OVD-Info.

Ona je jedna od nekoliko ruskih novinara na meti vlasti zbog toga što se nalazi na strani protivnoj Kremlju i Putinovoj vlasti.

Navaljnijevu fondaciju za borbu protiv korupcije su ruske vlasti proglasile ekstremističkom organizacijom, što znači da ljudi povezani s njom mogu biti osuđeni na zatvorske kazne, piše Guardian.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR