9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Voz prepolovio automobil: Zaštitili smo sina tijelima, ovo je čudo

Izvor: Čitalac 24sata.hr

Region

Comments 0

Voz prepolovio automobil: Zaštitili smo sina tijelima, ovo je čudo

Izvor: 24sata.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Tomislav Kero (42) iz Bibinja kraj Zadra preživio je sa porodicom stravičnu saobraćajnu nesreću, kada ih je udario voz, koji je prepolovio automobil.

Vozio je službeni kombi oko 11.30 sati u Štikadi kraj Gračaca. Prelazio je preko željezničke pruge koja nije fizički zaštićena  kada ga je udario voz koji je saobraćao na relaciji Split - Zagreb.

Tomislav je iz svega izašao sa zavijenim prstom i kragnom. Bivša supruga Anamarija (30) kaže kako je sva u modricama, ali da preloma nema, jedino je mali Rafael (7) nepovrijeđen.

Mama i tata su ga zaštitili svojim tijelima.

"Voz nas je udario u suvozačevu stranu, zarotirao nas je i bacio na stub, u koji smo udarili prednjim dijelom i zaglavili se. Bili smo prikliješteni između a voz se nije mogao zaustaviti čak 500 metara.

Trajalo je to 15-ak sekundi, najdužih u mom životu. Cijela kompozicija nas je stiskala i kidala, mrvila i tresla vozilo, a mi smo mogli samo da čekamo. Oboje smo grlili Rafaela. On je pravi heroj, bio je vrlo hrabar. Kad je sve završilo, samo je rekao: ‘Malo sam se prepao’ i pitao hoće li ko doći po nas", prisjetili su se zastrašujućih sekundi.

Anamarija, patronažna sestra u Gračacu, nakon sveg tog užasa bila je dovoljno prisebna da provjeri ima li u vozu povrijeđenih, te je sa sinom sjela je u patronažni automobil i sama ih odvezla do Hitne jer je Tomislav morao ostati na policijskom uviđaju.

Porodica Kero zaključuje da im je najveća sreća što su živi i zajedno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR