8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Davidović tvrdi da su članci lažni, htio da gradi mini hidroelektrane

Region

Comments 0

Davidović tvrdi da su članci lažni, htio da gradi mini hidroelektrane

Izvor: fokus.mk

Autor: Antena M

  • Viber

Miodrag Davidović Daka, kontroverzni biznismen iz Nikšića baziran u Beogradu, oglasio se povodom audio snimaka koje su objavili makedonski mediji, a onda se vrlo brzo vijest o davanju mita u S.Makedoniji proširila i regionom.

Kako je naveo Davidović u regovanju, posrijedi su netačni i zlonamjerni članci.

"Biznismena Zorana Milevskog upoznao sam preko uglednog beogradskog biznismena, krajem 2016. Gospodin Milevski mi je preporučen kao ozbiljan poslovni čovjek iz Makedonije, koji mi može pružiti potrebnu podršku i logistiku, zbog čega sam ga angažovao kao konsultanta, pregovarača i posrednika, u poslovnim projektima koje sam želio da sprovedem u Republici S. Makedonija'', naveo je on.

Kako dodaje, kao vlasnik velike površine zemljišta u opštini Stip, na Bregalnici, koja je na svojoj lokaciji pogodna za izgradnju i rad mini hidroelektrane i parkova vetroelektrane, postigao je dogovor sa poznatim austrijskim i kineskim kompanijama, koje su bile spremne da obezbijede finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta.

"Moja obaveza kao vlasnika zemljišta bila je da obezbijedim građevinsku dozvolu i sve druge dokumenta potrebna za realizaciju ovog projekta.

S obzirom da se u ovom slučaju radilo o višemilionskom projektu, iznos od 300.000 evra na ime konsultantske usluge, posredovanja, logistike i zastupanja pred nadležnim organima u Republici S. Makedonija, nije bio nesrazmjeran tako vrijednom projektu.

Dakle, medijska kvalifikacija da je to mito je previše proračunata, jer u ovom poslovnom odnosu ne postoji niti jedan element koji bi ukazao, a kamoli odredio navedeno plaćanje kao podmićivanje i korupciju. Sve ovo ukazuje da je samo cilj da me neko diskredituje u poslu i pokuša da spriječi realizaciju započetih poslovnih projekata u Sjevernoj Makedoniji'', naveo je u regovanju Davidović.

Kako dodaje, činjenica da je uplatio navedena sredstva Milevskom za vrijeme Vlade Nikole Gruevskog, a ne Vladi Zorana Zaeva, takođe potvrđuje koliko su članci, tvrdi neistiniti i montirani.

''Gospodin Milevski, uprkos svim obećanjima i obavezama, nije dao dozvolu, niti je preduzeo bilo kakve aktivnosti na realizaciji projekta u Opštini Stip, jedino što je učinio za mene jeste da je organizovao sastanak sa premijerom Zoranom Zaevim.

Tačno je da sam na sastanku sa premijerom predstavio svoje planove vezane za izgradnju mini hidroelektrane i vjetroparkova. Međutim, obaviješten sam da su sve koncesije za ovu vrstu aktivnosti već na povlašćenim tarifama, već odobrenim, usmjeravajući me na generalnog sekretara Vlade, Raškovskog. Međutim, do danas nisam dobio nikakve informacije koje bi upućivale na to da bih u budućnosti mogao očekivati realizaciju navedenog projekta'', naveo je on.

''Očigledno je da gospodin Milevski nije ispunio nijednu preuzetu obavezu i da nisam realizovao nijedan poslovni projekat, tako da su ogromna sredstva koja sam uložio u nekretnine ostala neaktivna i zarobljena u Sjevernoj Makedoniji, od čega nisam ostvario nikakvu korist, što ukazuje da su kvalifikacije pojedinih medija netačne i zlonamjerne i samo štete ovoj zemlji, jer je ovo loša poruka svim stranim investitorima koji žele da ulažu u Republiku Sjevernu Makedoniju'', naveo je Davidović u reagovanju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR