8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osmani prenijela Stoltenbergu namjeru Kosova da postane član NATO

Region

Comments 1

Osmani prenijela Stoltenbergu namjeru Kosova da postane član NATO

Izvor: Autonomija, Beta

Autor: Zerina Ćatović

  • Viber

Kosovska predsjednica Vjosa Osmani i šefica diplomatije Donika Gervala sastale su se danas sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom kojem su prenijele da je osnovni cilj Kosova da što prije postane punopravni član NATO.

Saopšteno je da je Osmani istakla da je članstvo Kosova u NATO važno zbog osiguranje mira u regionu, ali i za promociju i zaštitu zajedničkih vrijednosti.

Ona je naglasila i posvećenost Kosova da otvori novo poglavlje saradnje sa NATO-om, što znači uključivanje Kosova u „Partnerstvo za mir“.

Prema njenim riječima, Kosovske bezbjednosne snage su profesionalne snage, pripremljene u skladu sa standardima NATO, koje će omogućiti Kosovu da postane aktivna snaga u okviru regionalne i globalne bezbjednosti.

„Ponosni smo što naši vojnici zajedno s vojnicima Oružanih snaga SAD učestvuju u zajedničkoj vojnoj misiji u Kuvajtu. Ova misija, prva takve vrste za Kosovo, dokaz je naše spremnosti da doprinesemo globalnom miru i bezbjednosti“, navela je Osmani, prenose kosovski mediji.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg zahvalio je Kosovu na pružanju privremenog skloništa avganistanskim izbeglicama koje sarađuju sa NATO i pohvalio tu akciju kao primjer saradnje i koordinacije sa saveznicima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR