13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Ne vjerujem da Putin blefira

Izvor: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Region

Comments 3

Vučić: Ne vjerujem da Putin blefira

Izvor: Hina

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je, komentarišući poruke ruskog šefa države o mogućem reagovanju Kremlja, da vjeruje da Vladimir Putin ne blefira kad govori o svojim daljim potezima, javila je agencija Tanjug.

Putin je u srijedu u obraćanju naciji, nakon ukaza o mobilizaciji dodatnih snaga ruske vojske, ponovo zaprijetio zapadu.„Ako teritorijalni integritet naše zemlje bude u opasnosti, mi ćemo odgovoriti svime što raspolažemo da zaštitimo Rusiju i naš narod. To nije blef“, kazao je Putin.

Vučić je, u intervjuu za američku TV mrežu Newsmax, istakao očekivanje da će mir prevladati i da će doći do kompromisnog rješenja između Rusije i Ukrajine.

Novinar Newsmaxa je rekao da je zapad zabrinut poslije Putinovog obraćanja i izjave o mogućoj upotrebi svih vojnih kapaciteta i upitao Vučića, koji se više puta susreo s ruskim liderom, smatra li da predsjednik Rusije blefira.

„U Srbiji se nadamo da će mir prevladati i da će svi učiniti sve da se dođe do kompromisnog rješenja. Ne mogu da govorim kao vojni analitičar, već kao predsjednik, da bi odgovorio na ovo pitanje, ali da, tačno je, mnogo puta sam se vidio sa predsjednikom Putinom i ne vjerujem da on blefira“, rekao je Vučić, koji se nalazi u Njujorku zbog zasijedanja Generalne skupštine UN.

Tokom emisije, voditelji su spomenuli da Srbija ima dobre odnose s Rusijom i upitali Vučića kakav je odnos Srbije prema sukobu u Ukrajini, navodi Tanjug.

„Mi imamo tradicionalno dobre odnose s Rusijom i Ukrajinom“, naglasio je Vučić, istakavši da se Srbija ne stavlja ni na čiju stranu i da će uvijek osuditi rat.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Blefirao ili ne ,Rusija ima toliko pametnih i sposobnih ljudi koji mu nece dozvoliti da on samostalno odlucuje i da se kocka sa sudbinom casnog Ruskog naroda ! A ti Vucicu , ostavi se drugovanja sa Putinom. Ako mislis da si dobar pokeras samo izvoli - i Slobo je tako mislio ,i Dritan ,i mnogi.....