8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik: Putin mi rekao da Srbi mogu da računaju na prijateljstvo Rusije

Region

Comments 2

Dodik: Putin mi rekao da Srbi mogu da računaju na prijateljstvo Rusije

Autor: Antena M

  • Viber

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji se prošle sedmice sastao sa Vladimirom Putinom u Moskvi, kazao je da mu je ruski predsjednik rekao da cijeni poziciju Srbije i Republike Srpske i pristup po pitanju sankcija, da često razgovara sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da će održavati najbolje moguće odnose.

„Rusija je velika zemlja, ali ne zaboravlja prijatelje i Srbi mogu da računaju na tradicionalno prijateljstvo Rusije“, rekao je Dodik za RTS.

Dodao je da mu je ruski predsjednik rekao da „ne vidi racionalnost u ponašanju Evrope i izborima koje pravi, kao ni zašto nisu željeli da čuju Rusiju“.

Upitan da li se plaši da RS može doći u tešku poziciju zbog toga što on otvoreno podržava Putina, Dodik je rekao da je „jasno govorio da je protiv rata, ali da je uvjeren da je Rusija bila prinuđena da povuče poteze kakve je povukla“.

„To je igra velikih na koju ja ne mogu da utičem. Imamo u BiH Zapad, Brisel, Vašington, koji su stalno protiv RS i srpskog naroda. Nisam mogao drugačije da se ponašam, ali da jesam, šta bih dobio? Izgubili bismo savezništvo Rusije, a ne bismo nikog drugog dobili na svojoj strani“, ocijenio je on.

Navodeći da je EU obustavila finansiranje izgradnje dijela auto-puta, odnosno koridora u dijelu koji prolazi kroz Republiku Srpsku, on je kazao da „ne znači da RS nema alternativu“, i da će obezbijediti novac za 40 kilometara tog puta.

„Oni nam daju kredite, a hoće da im aplaudiramo. Čim im nešto ne odgovara zaustavljaju radnju. To je stvar nemoći ili nestrpljenja u Evropi zbog svega ovoga“, ocijenio je Dodik.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

El mosko

@CT Veći dio svoje istorije, Herceg Novi , zaista nije pripadao Crnoj Gori.

CT

Šti ne navedete da je rekao da HN nikafa nije pripadao CG!