8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zagreb: Skela i zid sa zgrade pali na ulicu, uništeni automobili

Izvor: jutarnji.hr

Region

Comments 0

Zagreb: Skela i zid sa zgrade pali na ulicu, uništeni automobili

Izvor: jutarnji.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Prava drama odvijala se oko 12.30 sati danas u zagrebačkoj Klaićevoj ulici kada je, prema dojavi hitnih službi, došlo do urušavanja zgrade, odnosno dijela vijenca s krova zgrade Muzeja za umjetnost i obrt koja je trenutno pod rekonstrukcijom.

Kako sazanje Jutarnji.hr, pod neutvrđenim okolnostima došlo je i do urušavanja građevinske skele s materijalom koji se na njoj nalazio. Sve je završilo na trotoaru te se nad ulicom nadvio veliki oblak dima.

Građevinska skela u dužini 20 metara i zid zgrade površine 20 x 1,5 metara doslovno su “potonuli”.

“Ne znam zašto se to dogodilo. Moramo uzeti u obzir da je zgrada stara i da je tek sada krenula prava obnova. Je li došlo do neke greške, to ćemo saznati za par sati – otkriva direktor Muzeja za umjetnost i obrt i dodaje da je u petak bio na tom istom krovu kad se sve činilo da je potpuno pod kontrolom.

Naglasio je kako su se u zgradi tijekom nesreće nalazili jedino građevinski radnici, dok je sav fundus iz nje uklonjen pred obnovu.

Vatrogasci su na mjesto nesreće došli s tri vozila.

“Jako se čulo kad je palo. Bio sam u blizini pa sam došao. Vidio sam i radnike kako su gore na krovu i nešto radili i nadam se da niko nije povrijeđen”, rekao je jedan od očevidaca za Jutarnji.

Na mjestu događaja trenutno su zagrebački vatrogasci, hitna pomoć i policija koja će, kad se stvore uslovi, obaviti uviđaj.

U takvim situacijama obično uviđaju pristupi i inspektor zaštite na radu kako bi se utvrdilo je li bilo kakvih propusta.

Materijalna šteta još je nepoznata, ali se procjenjuje da je veća jer je došlo do oštećenja najmanje pet vozila parkiranih uz trotoar na koji se skela sručila.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR