22 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest zbog ubistva u Sarajevu

Izvor: Screenshot

Region

Comments 0

Protest zbog ubistva u Sarajevu

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Antena M

  • Viber

Veliki broj građana, prijatelja i rodbine ubijenog 19-godišnjaka Farisa Pendeka okupio se večeras u dvorištu Osnovne škole Osman Nakaš na Čengić Vili u Sarajevu.

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ubistvo se dogodilo 28. januara u sarajevskom naselju Otoka kada je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Iz MUP-a KS je saopšteno da su policijski službenici zatekli automobil Citroen, u kojem je bila muška osoba s vidnom povredom u gornjem dijelu tijela.

Zbog sumnje da je ubio Pendeka, 29. januara je uhapšen Adem Šuman, te Mersim Saljević i Elmedin Gradišić, koji se sumnjiče da su mu pomogli u tome.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je 31. januara Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Šumanu" zbog krivičnog djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju".

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Određivanje jednomjesečnog pritvora predloženo je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću iz istih pritvorskih razloga.

Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR