22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Mitrić: Predsjednik CG ima pravo da donese akt kojim će se vratiti autokefalnost CPC

Autor: Nikoleta Rakočević

  • viber

PITORE

Dragi moj Profesore, bravo, zdravlje i svaku sreću. DA BOG DA VASKRSLA CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA, da se imaju đe moliti u svojoj državi CRNOJ GORI, kao i Srbijanci.

Likvor

Ljudi, napravite crkvu, pridobijte vernike, tražite autokefalnost. To je procedura.

Đoko Orlandić

Baćo, o iznerviraćeš onoga što šedi(ne stoluje) na tronu Sv Petra Cetinjskoga, a još više onog svinjarskog trgovca iz Kraljeva.

Boško Agram

Gospodine Šukoviću, eto kandidata za Živu istinu.

Misko

Bravo profesore ovo je maestralno,a ovi sa Pravnog i CANU su u strahu ili stislo pa ne govore.Baco bravissimo ka uvijek!

Biljana

Dragi sunarodnici, profesore Mitricu, vaskoliko pravoslavlje zelim da Vam kazem da je ovdje samo jedna u nizu dogovorenih igara M. Djukajovica i Amfilohija Radovica. Novo zamazivanje ociju, novo gubljenje 10 godina na to cija je crkva i kojem se Bogu pod cijim nazivom molimo. A oni se bogate...

Šćepan

Dragi profesore Mitrić. Sigurno ste pronašli pravnu normu. Mislim da je u ovom slučaju neće faliti, samo ako bude postojala politička volja. Ovaj skup koji je zakazan 15. juna u Podgorici će ogoliti stvar. Ako vlast kroz svoje kanale da signal “da tamo ne treba ići” i skup prođe kao “odupri se”, znači da postoji volja. Ako dozvoli da se “spontano” skupi veliki broj “vjernika”, znači da se samo trguje... Volimo te Crna Goro!

Realista

Hvala Bogu da neko iz struke progovori, svi se boje generala Amfilohija, hvala profesore!

zordan

Interesantno kako se ne oglasavaju iz CANU , kada je vazno za CRNU GORU i njene institucije nidje ih nema . Drzava ih placa enormno a oni cute , licemjeri. Kako bih ih slatko ukinuo da se ja sto pitam .

Vlado-Kotor/nije bivši predšednik/

Ovim što kažu da si crkve srbijanske treba uvesti takse na zemljište i to da te crkve plaćaju 150 € po m2 slično lokalima pa neka se kokote koliko hoće a neće još dugo do rujna 2019 max

Pfc

Odlicno profesore, samo sto Vi veoma dobro znate za odvojenost duhovne i svetovne vlasti i odlicno znate da je Hristova Crkva na ovim prostorima postoji i prije (1920) a znate da se sa vasim terminom retorzije poigrao i sam kralj Nikola I Petrovic (ustav 1905). Dobri profesore svi znaju da je temelj

Pfc

Temelj pravoslavlja na ovim prostorima je izgradio Sveti Sava prvi Srpski Arhiepiskop, i njime su se dicile sve nase dinastije i na tu tradiciju oslanjale. Lijepo recite sad treba da vjerujemo u gospodina predsjenika i njegovu licnost i da od njega pocne istorija a ne "retorzija" dobri profesore.