8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najjači udar na škaljarski klan: Kačket na glavi i pomagač

Društvo

Comments 0

Najjači udar na škaljarski klan: Kačket na glavi i pomagač

Izvor: Pobjeda/Blic

Autor: Antena M

  • Viber

Istraga o ubistvu Veselina Vukotića, koje se dogodilo sinoć u kotorskom naselju Dobrota, pokazala je da je egzekutor imao kačket na glavi i saizvršioca, koji mu je pomogao u bjekstvu nakon zločina. Ubica i saučesnik su se odvezli vozilom...

Način na koji je počinjen ovaj zločin upućuju na to da je ubica poznavao navike Veska Vukotića.

“S obzirom na način na koji je zločin počinjen, sve ukazuje da se radi o profesionalnom ubistvu, koje je detaljno isplanirano, a u prilog tome govori i podatak da ubica nije ostavio tragove”, piše Pobjeda.

Vukotić je otac Jovice i Igora koji su označeni kao vođe takozvanog "škaljarskog klana".

Jovica Vukotić trenutno je u zatvoru u Srbiji, a dovodi se u blisku vezu sa grupom Luke Bojovića, kao i sa najtežim krivičnim djelima u Srbiji i Crnoj Gori.

Njegov brat Igor nalazi se u bjekstvu. Likvidacija Veska Vukotića smatra se jednim od najjačih udara na "škaljarski klan".

Podsjetimo, Jovica Vukotić je u septembru prošle godine uhapšen u Turskoj i isporučen Srbiji, jer ima srpsko državljanstvo. Njega je prije dva mjeseca Viši sud u Beogradu pravosnažno osudio na 15 mjeseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov i trenutno je na izdržavanju kazne.

Optužbe iz Crne Gore

Istovremeno, policija Crne Gore Jovicu i njegovog brata Igora traži zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Igor Vukotić nalazi se u bjekstvu, a njega potražuje crnogorska policija u predmetu koji se vodi u vezi sa pokušajem likvidacije policijskih funkcionera.

Veza sa Lukom Bojovićem

Inače, škaljarska grupa, čiji je Jovica Vukotić jedan od vođa, dovodi se u blisku vezu sa grupom Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina, na koju je osuđen zbog organizovanog kriminala. Ova dva klana zajedno su radila na švercu i distribuciji narkotika širom Evrope. Prema operativnim podacima, Jovan Vukotić često je boravio u Beogradu, ali dolazio je i u Novi Pazar, na Kopaonik i Zlatibor, gdje se sastajao sa pripadnicima klana Luke Bojovića.

Ovaj rat počeo je krajem 2014. godine kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak upravo škaljarcima, nakon čije smrti su se nizala ubistva na obije strane. Do sada je u sukobu klanova ubijeno više od 30 osoba, a likvidacije su se događala kako na teritoriji Crne Gore tako i Srbije, gdje klanovi imaju bliske saradnike.

Osuđivan tri puta

Iako bezbjednosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, koji djeluje zajedno sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem, ono što je zanimljivo jeste da je on, prije presude za korišćenje falsifikovanog pasoša, samo dva puta pravosnažno osuđivan, a da su oni postupci koji su vođeni protiv njega, a koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke, završavani ili oslobađajućom presudom ili je neko od njemu bliskih ljudi preuzimao krivicu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR