Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Američki general otkazao posjetu Kosovu zbog takse

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Agencije

Američki general otkazao posjetu Kosovu zbog takse

Odbijanje kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje takse, uticalo je na otkazivanje posjete Prištini komandanta Nacionalne garde Ajove general-majora Timotija Ora.

Pozivajući se na pisanje prištinske Kohe, zvaničnici američke ambasade obavijestili su komandanta Kosovskih bezbjednosnih snaga Rahmana Ramu, da je otkazana posjeta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, na 11. godišnjicu proglašenja nezavisnosti.

U informativnom pismu koje je general Rama poslao kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju u petak naveo je da je na sastanku koji je komandant KBS toga dana imao sa vojnim atašeom SAD, generalmajorom Kristoferom Konorom, obaviješten o otkazivanju posjete general-majora Ora.

U pismu se dodaje da je otkazivanje posjete “rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donijela Vlada Kosova”.

Takođe, prema informacijama generala Rame, major Konor je upozorio da će obuke, edukacije i vojne posjete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.

Navodi se da je pismo i njegov sadržaj potvrdila kancelarija kosovskog predsjednika Hašima Tačija.

“Da, general Rama je poslao pismo u kojem je obavijestio Tačija da su SAD otkazale posjetu generala Ora, i da razmatraju neke druge mjere. Rečeno je da se ovaj korak preduzima zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom”, rekao je za “Kohu” Tačijev savjetnik Ardijan Arifaj.

Prema izvorima sajta, iste informacije dobio je i Haradinaj, ali iz njegovog kabineta nije bilo odgovora o pismu i njegovom sadržaju.

Ostavi komentar

0/300