17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

"Vijenac na grobu Šćepana Mijuškovića"

Autor: Mirjana Dragaš

  • viber

smaks

....smijete li to zboriti,da se kunem drugom kralju? a nevjera da postanem domovini i vladaru..... za udžbenike u osnovnoj školi,da se od malih nogu uči kako se voli svoja jedina država!!! Nikad više 1918!!!!????????????????????????

"Ginem ja da ne gine Crna Gora"

Samo je Adžić, zaboravio da u Živoj istini, apostrofira značaj samoubivstva Vujovića 1925.g. da ne ubije Aleksandra Karađorđevića, ostavio je pismo i poruku: "Ginem ja da ne gine Crna Gora"! To su važne poruke i svijest o rodoljublju.

mr

Najljepše ulice i parkovi po crnogorskim gradovima nose imena, kao što vidimo, srpskih "junaka" koji su "čojstvom i ljepotom" zadužili Crnu Goru. A đe su obilježja ovih i ovakvih ljudi i junaka?! Tuga golema! Do neba!

Maksim

Treba podignut Spomenik Scepanu i ispod ove stihove u sve gradove Crne Gore!!!

sekile sekile

Ovo da se uvede u obaveznu lektiru,da đeca shvate da svaka crnogorska generacija ima svoje"Primjere čojstva i junaštva" ,i da svaka generacija mora da da svoj doprinos-ne u ratu,nadam se-nego u miru.

Darko

Svaka čast Novace još ovakvih pjesama patriotskih Slava Vitezovima Crnogorskim

Garac

Da se pridigne vidio bi da su mu svi Pjesivci u Bgd ma i u CG veljesrbi ,a Celebic u orginalu opjevava nebracu Sumadince i dimace potutice

Jelena

Hvala , Sukovicu na živoj istini .Hvala Novaku na procitanoj poemi o velikom komiti, neka mu je vjecna slava . Sram bilo izrode crnogorske.Nek se vuku, dje im je mjesto! Hvala Scepanu Mijuskocicu pocivaj u miru.

Sasapg

Sve receno u par stihova. Ako se ijedan srbin pita sto nam bi pa se osamostalismo, nek procita stihove. Normalnome sasvim dovoljno, a nenormalnome dzaba svo stivo svijeta. Pjesma za srednju skolu, ko ne zna i ne zeli da je zna, ocjena manje...

flamantes

Izrodi da uče napamet i da se svaki dan provjerava kako su zapamtili.

Teofil2

Nesumnjivo se radilo o teskom zlocinu ,zbog kojeg Milan Kalabic biva i osudjen na 20 godina zatvora,ali na izdrzavanje kazne nije upucen. Komandir Scepan nije ubijen od srpske vec od zlocinacke ruke,necoveka koji je sebi dao za pravo da sudi boljima od sebe kakvog god oni ubedjenja bili.

Replika

Ипак то не оправда ни један злочин, па ни овај, али треба имати у виду о ком се времену ради. Власт је одговорила на устанак, а у таквим околнистима дешавају се разни злочини. То смо имали прилике да видимо 90-тих када су друштво и људи били на много напреднијем нивоу него у времену о којем је реч.