16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultura

Rekvijem za XX vek

Autor: Antena M

  • viber

Gorqn

Nijesam jos cuo nekoga da ozbiljno shvata Rajku Glusicu. Naprotiv.

Bojan

Kad se neko bavi sa propalom politicarkom Rajkom Glusicom sa 0 radova i 0 citata to gubljenje vremena.

okaš

@Bojan nepotrebno pretjerujete sa broj radova i citiranošću. Nije baš tako kako vi navodite.

Goran

Njena biografija data u knjizi je lazna. Nikad na UCG nije konstatovan niti jedan odlazak nidje na predavanja van Crne Gore sem turisticki.

CG1

Svaka čast gospodine Čirgiću na još jednom pojašnjenju ko je Glušica. To je nasljednc DV u S/ CANU!

bobo

Ode covjek u penziju a nema niti jedan ozbiljan rad objavljen. Samo knjige sumnjivog kvaliteta. O citatiranosti da ne govorimo, jer kad nemas bi jedan rad, ne koze niko ninda te citira.

LadoTajovic

@bobo hahaha a viđi komentar mizerni. A muči, kad ne umiješ ništa drugo reći. Uđi na google scholar pa ćeš viđet koliko je citiran, jedan od najcitiranijih crnogorskih autora. Svaka čast na tekstu Adnane!

Djuro Vučinić

Malo ko može kao Adnan jasno i sažeto pojasnit suštinu problema oko CG jezika. Čak je i gci Glušici sad jasnije čim se bavi...ideoloiškim radom protiv CG jezika,nazivajući drugomisleće CG nacionalistima. Onime čega nema jedino na Balkanu u CG , osim sporadično i odbrambeno.

lokanda

Dobro bi bilo pročitati knjigu Glušice, da vidimo što su se Adnan i njegova ekipa ovoliko uzbudili pa pišu kao što su pisali kada je Rječnik bio u pitanju. Nikako da vidim šta izaziva tu bol kod njih, vidim samo da žele da Glušicu obezvrijede i da je ne vole.

Kosmopolitan

@lokanda Rječnik je toliko bio dobar i kvalitetan da ga je CANU povukao :) tako da ti je komentar kratkoga pamćenja. D. K. V. je obećao novi, ali ha za sad nema.

L. A.

G. Čirgić još jednom pokaza da autorka svojim radom definitivno ne pripada nauci.

Bosiljka

Najbolje bi bilo da je predložite za CANU, da ne misli da imate nešto protiv njenog lika i djela, A i lijepo će se uklopiti!

Srbovanje URA-e

Koja itonija, da prof lingvistike u svojoj knjizi ne mize da potrefi padez

Radoje

Činjenica da svetosavski paraziti skromnoga naučno-istraživačkog dometa zauzimaju visoke pozicije u našim ključnim akademskim institucijama je porazna. To, nažalost, ide u prilog našem kompleksu inferiornosti. Čirgić je lingvista od međunarodnoga ugleda, omražen u domovini koja mrzi sebe samu.

dejan

Uvazeni i cijenjeni prof Cirgicu od srca vam zelim uvijek dobro zdravlje kao i svaki napredak na licnom i akademskom putu.Nadam se da ce vasim primjerom poci nove generacije istinskih crnogorkih snaga koje ce isto tako raditi na odbrani istine izvornog crnog jezika kao i njegove sire upotrebe....