12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Svetosavski praznik: Vaznesenje Crnogorske Baštine u Nebesku Srbiju

Autor: Antena M

  • viber

Terra nova

Bravo ti ga Markoviću, ostaće zapisano u istoriji beščašća, kradja manastira crkava i sakralnih objekata u Crnoj Gori od strane SPC nacionalističke svetosavske sekte, potpomognuta domaćim izdajnicima. Adžiću čitaj i stidi se i zapitaj dje će se krstiti tvoji potomci kao CRNOGORCI.

NIKAD VIŠE 1918.

Bravo za tekst časni g-ne Markoviću! Oteto je prokleto bilo i uvjek će biti. Zbog toga SPC čeka nova anatema i raskol! Nije CG ni ovih 102 godine, od nesrećne 1918., raspolagala sa svojom crkvenom kulturno-istorijskom baštinom, pa će strpljivo čekati još par godina da uđe sa CPC u svoje hramove, koji opet neće biti vlasništvo ni CPC, već države CG.

Vanja

Razlika izmedju Gambina ( i ekipe ) i Crkve je sto su ovi drugi usavrsavali svoj zanat 2.000 godina. Pa ti ne budi ateista.

Vladimir

Moram da primetim nažalost da su večinom svi komentari ostrašćeni,kao i STAV autora teksta. Mogao bih polemisati i sa autorom, jer je dobro koristiti činjenice.Nekad su one na našoj strani,nekad na tuđoj,ali dijalog mora da postoji,a ne put ka mržnji.To je veoma lako.

Karadag

@Vladimir . Volođa, ne stidite se da kradete tuđu imovinu, a stidite se da iznesete te vaše "činjenice"? Da dopunim autora - čuveni manastir Rila u Bugarskoj (i drugi) su bili dio Pećke patrijaršije. Svetosavci treba da samo da pobijede na izborma u Bugarskoj pa da ga stave pod mantiju SPC (Srbije)?

Roksana

Gospodine Markoviću, malo je reći - hvala Vam. Nas Crnogorce, srce boli ovih dana, ovo otimanje je bolesno, i vjerujem da će to "vrhovni sudija", onaj koji ima neprikosnoveno pravo da presudi, čuti našu tugu i osjetiti naš bol pred srbijanskom nezasitom aždajom. i njenim nečuvenim lažima. Kad tad!

SerdarŠćepan

Svakome je jasno šta se radilo na ovim prostorima Crne Gore, da se ona pokori i da je nestane! Bilo je uvijek domaćih izdajnika, primjer je i sadašnja URA koji su dobili glasove na račun da su procrnogorska partija a sada rade za ove klerofašistonacionalsvetosavsku bratiju i nije čudo ako neki od...

SerdarŠćepan

.... Nastavak... I nije čudo ako neki od njih postanu novi sveci. Sveti apostol Dritan, i Blažena Božena... Smračilo se mnogo iznad Crne Gore. Ovakvo pomračenje ne pamti se u istoriji ovoga naroda kome je Bog dao da se večito bori za osnovna ljudska prava! Neka živi Crna Gora!

CG1

Svaka čast na tekstu. Ovo ne dopire do slamnatih glava. Nećemo im dozvolit da dovrše ovo što su započeli. Mi građani odlučujemo u kakvoj CG želimo da živimo a ne ovi klerofašisti!