7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Kome smeta jotacija?

Autor: Antena M

  • viber

BELVEDER

''Da je tako, potvrđuje tvrdokorni otpor i propaganda koju protiv crnogorskoga jezika vodi Srpska crkva u Crnoj Gori čiji je doskorašnji prvosveštenik paradoksalno stekao ime Đedo iako je to oblik kojega u srpskom jeziku nema.'' Kakav pun pogodak!

Mina

Smeta im FCJK, bastion odbrane koji ne mogu da pokore.

Sreten_Vujović

Nakon toliko godina otpora, čini me jakim u ovoj neravnopravnoj borbi za dostojanstvo i spas Crne Gore, ali jednako toliko čini mi i čast što se nalaszim u istokm "stroju" sa vama dragi, mladi i časni prijatelji sa FCJK! Srećno! "Bože dragi, svijetla praznika..."

Anthropos

Smeta Srbi(janc)ima. Jer je dokaz da je naš jezik autohton. Da su nas Srbi učili da govorimo "srpski" - u CG bi se govorilo i pisalo na "ekavici". Jotacija je dakle ključni dokaz autentičnosti crnogorskog jezika?

BELVEDER

Sa nekadašnjeg - ŠTA ĆE CRNOGORCIMA ONO ŠTO SRBI IMAJU (Univerzitet, Televizija, jezik, Crkva, ....) došlo se do ovog: ''Tačnije - što će Crnogorcima ono što Srbi nemaju? '' Srbima nikad ugoditi!

Crnogorka

Bravoooo!!! Treba nam jos ovakvih intelektualaca koji će javno i argumentovano stati na liniju odbrane Crne Gore i njenog kulturno istorijskog identiteta!!! DA JE VJEČNA CRNA GORA!

Pravidoktor

Smeta Drljević koji je plagirao doktorat na ekavicom na Alfa univerzitetu dje je prepisao pola Master plana crnogorskog turizma. Sad predaje u Kotoru, zapošljava i daje otkaze po RTCG, zajedno sa polupismeni Raonicem, produktom tranzicije, grantova i pranja para preko stampanih publikacija

krsto popović

pozdrav moj dragi prof..dolaskom ..raonića..i drljevića..( brastvenika uvaženog Sekule)...rtcg..je poplavila programska šema rts..na desetine serija..kult.emisija..zabranjene Crnogorske pjesme..to je već odavno sve bilo smišljeno...samo se čekao trenutak kad će puštiti..hobotnicu..za negiranje svega C.G. uz neshvatljivo odobravanje prethod vlasti ..mi mirno ćutimo...i čekamo nećeli to ko drugi završit..i izbrisat nas

Radun

Raonikije je zabranio i iz prgrama protjerao sve časne profesionalce RTCG, dakako , po agendi ideje srpskog sveta, za čiji program je i unajmljen. Sa dr veselim Veselinom najočigledniji su odraz propasti koju živimo . Od RTCG prave RTS, dobro dosli u 90-e i zonu sumraka.

Orwel

A to što imamo predsjednicu skupštinskog ustavnog odbora koja govori čisti ekavski, kao i niz njenih koleginica i kolega, to ne da nije problem, nego očigledno postaje glavna prednost prilikom zapošljavanja i dobijanja funkcija.

Marina

ZAŠTO NEKO UOPŠTE GLEDA RTCG ?? Stvarno ne razumijem?? Od kad je TO došlo na čelo te podaničke sramne kuće u mojoj je kući to dugme na daljinskom prelijepljeno selotejpom kao i sva ostala zagađivačka !!! Imate Gradsku TV-odličnu,sada i E tv,nekoliko časnih portala:Antena M,Analitika,Aktuelno,CdM

gavrilo

Je li moguće da ne znaš da je "đevojka" u upotrebi u Užicu, npr? Gradivo osnovne škole, doktore.

Mudros

@gavrilo A piše li u tekstu da đevojke nema u Užicu ili da se ona van CG javlja po izuzetku? I je li to što je ima u Užicu razlog da je ne bude u zvaničnom cg jeziku? Ili vam pogled i svijet seže samo do Užica?

Cuca

Svaka ti čast Adnane, “ “Pravo u sridu” sa fukarom nema drugog razgovora.